Burger King'in yeni adı ne oldu? Dünyaca ünlü fast food zincirinden seneler sonra isim değişikliği!

Dünyaca ünlü fast food zinciri Burger King, Türkiye'deki adında değişikliğe gitti. Ünlü fast food zinciri markasının yeni ismi merak konusu oldu. İşte Burger King'in yeni adı...

Dünya çapında çokça bilinen fast food markası Burger King, Türkiye'de sürpriz bir kararla isim değişikliğine gitti. Marka, aldığı yeni bir kararla adını Türkçeleştirerek "Börgır" haline getirdi. Bu değişikliğin sebebi merak edildi. Ancak markanın bu değişikliği yerel pazara daha yakın olmak ve kültürel uyumu güçlendirmek adına atılan önemli bir adım olması için yaptığı bilinmekte.

"BURGER" GİTTİ "BÖRGIR" GELDİ

Fast food sektöründe böylesine köklü bir markanın ismini değiştirmesi sosyal medyada da dikkat çekti ve Türk tüketicileri arasında büyük yankı uyandırdı.

Dünyaca ünlü restoran zinciri Burger King, Türkiye'de adını "Börgır" olarak güncellemesinin ardından sosyal medya profillerine de yeni isimli fotoğraflarını koydu. Müşterilerine de yeni bir kimlikle hitap etmeye başladı.

MENÜDE TÜRKÇELEŞTİRİLMİŞ İSİMLER YER ALABİLİR


Yapılan tahminlere göre, Burger King'in Türkiye'de "Börgır" ismiyle yaptığı bu yenilik yalnızca marka ismiyle sınırlı kalmayacak.

Ayrıca ünlü restoran zincirinin menülerinde de Türkçeleştirilmiş yemek isimlerinin yer alacağı düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri