BM’den AK Partili vekil Bayram’a “Barış Elçisi” ödülü

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Birleşmiş Milletler Uluslararası Diplomatlar Birliği tarafından "Barış Elçisi" ödülüne layık görüldü. Törende, Bayram’ın hayatını anlatan Buğday Tanesi filmi de gösterildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Birleṣmiṣ Milletler ve Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Uluslararası Diplomatlar Birliği'nce (DMW) verilen "Barıṣ Elçisi" ödülüne layık görüldü. Bayram ödülü, "dünyada engelli hak ve mücadelesine verdiği katkılarından dolayı" aldı.

Bayram, Almanya'nın Bonn ṣehrinde, kendi hayat hikayesinin anlatıldığı "Buğday Tanesi" filminin de gösterildiği törende ödülünü Birleşmiṣ Milletler Diplomatlar Birliği Genel Baṣkanı Prof. Dr. Günther Meinel ve Genel Baṣkan Vekili Halil Sert'in elinden aldı.

Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilecek

Prof. Dr. Günther Meinel, "Serkan Bayram'ı, engellilik alanında verdiği mücadeleden dolayı Oslo'da 'Nobel Barıṣ Ödülü'ne aday göstereceklerini" de ifade etti.

TRT Haber'e konuṣan Serkan Bayram, “Dünyadaki mücadelemden dolayı da Nobel Barıṣ Ödülü için de aday göstereceklerini söylediler. Tabii bunlar ülkem için büyük onur verici geliṣmelerdir." diyerek düşüncelerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Akaryakıt tankerinden yakıt boşaltırken yangın çıktı: 1 ölü, 1 yaralı
Madde bağımlısı adam ekmek bıçağıyla dehşet saçtı: 4 kişiyi yaraladı
Eski nişanlısını işe giderken katletmişti! Bahar Kaban'ın cinayet zanlısı kaçarken öldü: Hem kendini hem de polisi vurdu

Gündem Haberleri