'Bidon kafa' polemiği büyüyor...CHP'den Yılmaz Özdil'e sert yanıt: 'Mahalle kabadayısı gibi efeleniyorsun, haddini bil'

CHP lideri Özgür Özel, gazeteci Yılmaz Özdil'in kendisine yönelik eleştirilerine 2007 yılındaki yazısına göndermede bulunarak yanıt vermişti. Ardından kavga büyüdü. Özdil'in sert yanıtının ardından CHP'den de aynı karşılık geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelmesinin ardından Erdoğan, Özgür Özel'e ilk fırsatta ziyaretin karşılığını yapacağını söylemişti. Nitekim yakın zamanda da Erdoğan, 18 yıl aranın ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ne ziyaret gerçekleştirdi ve Özgür Özel'le bir araya geldi.

İlk görüşmenin ardından Erdoğan siyaset yumuşama mesajı verirken Özel'de Erdoğan'ın siyasette yumuşama nitelendirmesine karşın "Yumuşama değil normalleşme.” ifadesini kullanmıştı. İkilinin bir araya gelmesinin ardından siyasette 'yumuşama' tartışmasına ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın partisinin 'samimi dileği ve temennisi' olduğunu söylemiş ve bu sözlerin ardından AK Parti'den de 'Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir' mesajı gelmişti.

Özgür Özel de Bahçeli'nin 'ittifak' çağrısına yanıt olarak "Bize kimse ittifak falan önermesin. Çünkü bugünün sorumluları, bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın; memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya da bıraksınlar biz çözeriz" demişti. Buna karşılık AK Parti'den de yanıt gecikmemiş ve sert söylemlerle Özel'e tepki göstermişlerdi.

Özgür Özel'den Yılmaz Özdil'e: Oy vermeyen seçmene 'bidon kafa' diyen zihniye

Yaşanan gelişmelerden sonra Ekol TV'de Hepsi Bu Hafta Oldu'da Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayan Özgür Özel'in "Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne? Geçmişte 'Bidon Kafa' diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Oy alamayınca 'hatamız nerede' demek yerine oy vermeyen seçmene 'bidon kafa' diyen zihniyet." ifadeleri siyaset arenasında yeni bir tartışmayı başlattı.

Özdil: Sana bu iftiranı yedireceğim

Özel'e Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından eleştiriler yönelten Özdil, dün Özel'in kendisini hedef alan açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Özdil "Buket Aydın’ın lideri özgür özel, sana bu iftiranı yedireceğim." dedi. Ardından art arda paylaşımlar yapan Özdil şunları demişti:

"Erken seçim istemiyor, AKP'nin toparlanmasına fırsat tanıyor' dediğim için bana saldıran Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim."

"Namuslu gazetecilere küfreden trollerin abisi Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim."

"'Bütün dünyada, birinci parti olmasına rağmen erken seçim istemeyen ilk ve tek genel başkan' dediğim için, 'AKP’nin dört yıl daha iktidarda kalması için özel çaba harcıyor' dediğim için bana saldıran özgür özel, bu iftiranı sana yedireceğim."

"Bana milletvekiliyken yıllarca 'Yılmaz abi' diyen Özgür Özel, şimdi niye çıkıp iftira attığını -gözlüğünü çıkardın ama- gözüne sokacağım."

CHP'li Yücel'den Özel'e destek Özdil'e tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Yılmaz Özdil'in Özel için kullandığı 'Sözlerini yedireceğim' ifadesine sert tepki gösterdi ve "Bu güne kadar kime hangi sözünü yedirdin de, mahalle kabadayısı gibi efeleniyorsun" dedi.

Yücel paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bir kişinin CHP Genel başkanına 'Sözlerini yedireceğim' gibi bir üslup kullanması için şuurunu kaybetmiş olması gerekiyor. Sayın Özgür Özel küfür mü etmiş, hakaret mi etmiş? Sadece bir tespit yapmış… Bu güne kadar kime hangi sözünü yedirdin de, mahalle kabadayısı gibi efeleniyorsun @Yilmaz_Ozdill?

Haddini bil!

Yıllarca bir yandan insanların Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik ve seküler duygularını sömürürken, diğer yandan iktidara oy veren kitleyi aşağıladın, iktidarın kutuplaştırma ve ayrıştırma siyasetinin değirmenine su taşıdın. Merak etme, sana rağmen iktidar olacağız!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İş insanı Kaya Sabancı'ya saldırı: Hastaneye kaldırıldı
Bayram tatilinin 6 günlük bilançosu: 46 ölü, 7 bin 683 yaralı
Siirt'te yıldırım düşen arazide anız yangını çıktı: 30 dekar zarar gördü

Gündem Haberleri