BBP lideri Mustafa Destici tartışmalı sözlerinin arkasında durdu: 'Yanlış bir şey demedim, bize iftira attılar'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, tartışmalı sözlerinin arkasında durarak "Hiçbir kimseye 'Ermenisin, Yunansın, DEM'lisin' demedim. Bize iftira attılar" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak için hazırlanan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmuş ancak vatandaşlardan gelen tepkiler AK Parti'ye geri adım attırmıştı.

Buna göre 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira vergi kesilmesini içeren düzenleme ertelenmişti. Yasa teklifinin tartışıldığı dönemlerde kimi vatandaş kart limitlerini düşürmek için harekete geçerken kimileri de sunulan kanun teklifini savunmaya çalışmıştı.

Bu isimlerden biri de Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici olmuştu.

750 lira savunma sanayiine destek vermek istemeyen kişileri hedef alan Destici, Türkiye'nin sonunun 'Suriye, Irak, Filistin gibi' olacağını savunmuştu. Destici sonrasında bununla da kalmamış sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bankalara seslenerek tartışmalı sözlerini bir ileriye taşımıştı.

"Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır" diyen Destici, 'savunma sanayii fonu' adı altında kesilecek 750 lira vergiyi vermek istemeyen ve kredi kartlarının limitlerini 100 bin liradan 99 bin liraya düşürenlerin kredi kartlarının iptal edilesini istemişti.

TARTIŞMALI SÖZLERİNİN ARKASINDA DURDU

Tartışmaların ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan Destici, “Ben kimseye 'Ermenisin, Yunansın, DEM'lisin' demedim.” dedi.

Destici "Ben sözlerimin arkasındayım. Çünkü ben yanlış bir şey söylemedim. Hiçbir kimseye 'Ermenisin, Yunansın, DEM'lisin' demedim. Bize iftira attılar, İfadelerimin maksadını ve hedefini ahlaksızca çarpıtanlara, ne söylediğimi yargı önünde tekrar hatırlatacağım" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri