Bakan Tunç: Mescid-i Aksa’ya haince yapılan baskın asla kabul edilemez

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı polis baskınına ilişkin Bakan Tunç'tan tepki geldi. Tunç; "Haince yapılan baskın asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Müslümanların mabedi, semavi dinlerin ortak değeri ve insanlığın mirası olan Mescid-i Aksa'ya haince yapılan baskın asla kabul edilemez." dedi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İşgalci İsrail kabinesinin bakanlarının da aralarında yer aldığı fanatik saldırgan İsrailler tarafından Mescid-i Aksa'ya polis gözetiminde baskın düzenlenmesini şiddet ve nefretle kınıyorum. Müslümanların mabedi, semavi dinlerin ortak değeri ve insanlığın mirası olan Mescid-i Aksa'ya haince yapılan baskın asla kabul edilemez. Uluslararası kuruluşlar, İsrailli zalimlerin insan haklarını ayaklar altına alan zulümlerini engellemek için harekete geçmelidir. Kandan ve gözyaşından beslenen İsrailli barbarlar, hiçbir ilke ve kural tanımadan işlediği insanlık ve savaş suçlarıyla dünya tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Tüm dünya, işgalci İsrail'in yaptığı soykırıma ve faşizan uygulamalarına karşı durmalıdır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri