Bahçeli'nin çıkışının ardından Süleyman Soylu'dan 'Cumhur İttifakı' vurgusu: 'Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyorlar'

Eski İçişleri bakanı Süleyman Soylu, Bahçeli'nin çıkışının ardından 'Cumhur İttifakı'nın dağılacak' yorumlarına karşın "Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelmesinin ardından Erdoğan, Özgür Özel'e ilk fırsatta ziyaretin karşılığını yapacağını söylemişti. Nitekim geçtiğimiz günlerde de Erdoğan, 18 yıl aranın ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ne ziyaret gerçekleştirdi ve Özgür Özel'le bir araya geldi.

İlk görüşmenin ardından Erdoğan siyaset yumuşama mesajı verirken Özel'de Erdoğan'ın siyasette yumuşama nitelendirmesine karşın "Yumuşama değil normalleşme.” ifadesini kullanmıştı.

Siyasette 'yumuşama' havası eserken Erdoğan ikili görüşmelerini sürdürüyor. Özgür Özel'in yanı sıra İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'le de sürpriz görüşme gerçekleştiren Erdoğan, yakın zamanda da Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile bir araya gelmişti.

Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın herkesle görüşebileceğini belirten açıklama yapmış ancak sonrasında da söylemleriyle çelişen ifadeler kullanmıştı. Öte yandan Bahçeli'nin Erdoğan'ın CHP ziyareti öncesi “Allah bana yeter” yazılı yüzüğü parmağındayken çekilen fotoğrafı paylaşmasının Erdoğan'a yönelik bir mesaj içerdiği de iddia edilmişti.

Bahçeli açıklamasında " Siparişi yapılan normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa, bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse, bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır." demişti.

Bahçeli, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın partisinin 'samimi dileği ve temennisi' olduğunu söylemiş ve bu sözlerin ardından AK Parti'den de 'Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir' mesajı gelmişti.

Süleyman Soylu'dan destek

Bahçeli'nin çok konuşulan 'AKP-CHP ittifakı' çıkışının ardından Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'dan destek paylaşımı geldi:

"Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Büyüğümüz MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli tarih inşa ediyorlar.

Cumhur İttifakı tüm unsurlarıyla;

Selçukludur, Osmanlıdır…

Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir.

Değerleri her gün bozulan dünyanın vicdanıdır.

Milli manevi varlığımızı ve birliğimizi geçmişimize sadakat, geleceğimize olan sorumluluğumuzla sahiplenmektedir.

Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılını gelecek yüzyıllara Türk’ün onurlu asrı olarak emanet edecektir.

Allah bizimle beraberdir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı’ndan fahiş fiyat ve stokçuluğa ceza yağdı
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BASIM HİZMETİ SATIN ALACAK
İSTANBUL ANADOLU YAKASI MİLLİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ SATIŞI YAPIYOR

Gündem Haberleri