Bahçeli'den 'Milli takım Hollanda maçına çıkmasın' çağrısı: 'UEFA Türk milletinin tarihi mirasına apaçık saygısızlık yaptı'

MHP lideri Devlet Bahçeli UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık cezaya tepki göstererek Milli takımın Hollanda maçına çıkmaması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Bahçeli, UEFA'nın, A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral'a 2 maç men cezası vermesine ilişkin açıklama yaptı.

Bahçeli, "Türkiye-Avusturya futbol müsabakasında attığı golden sonra "Bozkurt" işaretini haklı gurur ve sevinç içinde paylaşan milli futbolcumuz Merih Demiral'la ilgili aldığı 2 maç men cezası, üstelik itiraz yolunun kapatılması tasvibi ve tahammülü imkansız skandal bir karardır. Aynı zamanda ırkçı ve faşizan eğilimlerin UEFA'ya nüfuz etmesi utanç duyulacak bir ilkelliktir. Bozkurt simgesi Türklüğün varoluşsal onuru, geçmişle geleceği buluşturan ortak değeridir. Nitekim bu değere hazımsızlık gösterilmesi Türk milletine beslenen iflah olmaz husumetin ve Türk tarihini karalama rezilliğinin iğrenç bir tezahürüdür. UEFA, bazı ülkelerin futbolcularıyla ilgili verdiği benzeri kararlarda oldukça geniş görüşlü ve hoş görülü yaklaşmasına rağmen sırayı bir Türk futbolcu aldığında nefretini gizleyememiştir. Dünya futboluna kara bir leke sürülmüş, 2024 Avrupa Şampiyonası'na gölge düşmüştür. Ancak çılgın Türkler her engeli aşacak azim ve inançtadır" dedi.

Bahçeli, A Milli Futbol Takımının arkasında 85 milyon Türk vatandaşının dua, destek ve tezahüratıyla ayakta olduğuna işaret ederek, "Geldiğimiz bu aşamada Türk milletinin tarihi mirasına apaçık saygısızlık yapan UEFA, bahse konu ayıplı kararını geri almadan A Milli Futbol Takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ve bir hak olan demokratik protestosunu bu şekilde göstermesi ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir. UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda'nın sahada tek başına bırakılması ve A Milli Futbol Takımımızın Türkiye'ye dönüşü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktır. Boyun eğerek, taviz verilerek, teslim olarak kazanılacak bir başarı her manada hezimet ve zilletin makyajlanmasıdır. Merih evladımızın ve bütün milli futbolcularımızın sonuna kadar yanındayız. Biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye'yiz, Türk milletiyiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

BEDAŞ açıkladı: 18 ilçe 06 Temmuz 2024 Cumartesi günü elektriksiz kalacak!
Erdoğan yeni sürecin başlangıcını Rusya ve Suriye ile açtı: Sayın Putin ile Beşşar Esed'e bir davetimiz olabilir
5 Temmuz 2024 İstanbul Su Kesintisi, bugün hangi ilçeler susuz kalacak!

Gündem Haberleri