Azra Kohen'in Filistin paylaşımı gündem oldu: 'Kendi yavrusunu bombanın atılacağı yere götürüyorlar'

Yazar Azra Kohen, tepki çeken Filistin paylaşımına imza attı. Kohen "Çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar" dedi.

Yakın zamanda İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına rağmen, "güvenli olduğunu" iddia ettiği bölgelerde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını hedef alan saldırısı 25 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıçtı.

Son yaşanan olayla birlikte İsrail'in Refah'a yönelik saldırıları dünya çapında protestolara sahne olurken Fi, Çi, Pi, Aeden ve Gör Beni isimli kitapların yazarı Azra Kohen'in yaptığı paylaşım tepki çekti.

Refah konusunda paylaşım yapmamasını sorgulayan takipçisine yanıt veren Azra Kohen, eleştiri yağmuruna tutuldu.

Kohen'in tepki yaratan paylaşımı şöyle:

Filistin'le ilgili söyleyeceğim her şeyi zaten söyledim. Defalarca. Bir daha söyleyeyim: Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla üç saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum!

Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için... İnsan analiz kabiliyeti olan çekilen bir videonun koşullarını analiz edecek içerikte bir varlık olmalı. Olanı olduğu gibi görmenizi dilerim. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!"

"İsrail devletini affedilemez buluyorum"

Söz konusu açıklamalarıyla gündem olan Kohen, yeni bir açıklama yaparak Filistin paylaşımının 'video çekebilmek için çocukların istismar edilmesine yol açanlara verdiği tepki' olduğunu savundu.
Sosyal medyada paylaşım yapılması adına öldürülmüş olan çocuklar olduğunu belirten Kohen "Ben annelere bir kelime bile etmedim. İsrail devletini affedilemez buluyorum. Farklı bir görüşte olduğumu kimse söyleyemez." dedi:

Bir kere benim ata soyadım Sarızeybek. Ben Müslüman bir ailede doğmuş, büyümüşüm. Anne olduğum için bütün dünyadaki çocuklara dil, din, ırk ayrım etmeden zaten inanılmaz yüce duygular besleyen ve bu duygulardan dolayı da çok ciddi yürek sancısı çeken biriyim.

Verdiğim tepki video çekebilmek için çocukların istismar edilmesine yol açanlara verdiğim tepkidir. Sayıları çok fazla. Çünkü sosyal medyada biz paylaşalım diye öldürülmüş olan çocuklar var. Ben annelere bir kelime bile etmedim. İsrail devletini affedilemez buluyorum. Farklı bir görüşte olduğumu kimse söyleyemez.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Adliyedeki tuvalet krizinde son durum: Anahtar kullanımı da kaldırıldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Firari gizli tanık Serdar Sertçelik yakalandı
'Öğrencinin üzerine araç sürüp, kesici aletle kovaladı' iddiası: O müdür yardımcısı açığa alındı

Gündem Haberleri