Ayşenur’un cenazesinde gergin anlar: Özgür Özel, Kurtulmuş'un tutumunu doğru bulmayıp eleştirdi

Batı Şeria’da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki cenaze töreninde Numan Kurtulmuş ve Özgür Özel arasında tansiyon yükseldi.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açmış, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Bugün ise Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Ancak törende dikkat çeken anlardan biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş arasında yaşanan gergin anlar oldu.

Cenaze töreninin ardından törende sadece Numan Kurtulmuş'un konuşmasına tepki göstermekten geri kalmayan Özgür Özel, Kurtulmuş'un söz konusu tutumunu kendisine yakıştırmadığını belirterek "Bizim ağzımızdan çıkacak iki çift lafın önemli anlamı olur. Din görevlilerini bu işlere alet etmek, olmadı" dedi.

"Din görevlilerini bu işlere alet etmek, olmadı"

Özel, Kurtulmuş'a "Her iki çift laf kıymetli ama dinlemeyi bilene. Böyle günde halen daha ikilik, halen daha siyasi şey yaratıyorsunuz ya. Burada bizim de ağzımızdan çıkacak iki çift lafın çok yerde kıymeti olur. Takdir sizin ama hem 'tarafsızım' deyip, hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek, bunlar hoş olmadı. Olmadı, hiç yakışmadı. Bizim ağzımızdan çıkacak iki çift lafın önemli anlamı olur. Din görevlilerini bu işlere alet etmek, olmadı" ifadelerini kullandı.

"Farklı bir şey mi söyleyecektiniz"

Tutumuyla ilgili konuşmayan ve konuda kendini haklı bulan Kurtulmuş, "Siz de konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz" diyerek kendini savundu.

Özel ise "Onu ben takdir ederim" şeklinde karşılık verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İşte tüm zamanların en iyi dizileri!
Özgür Özel balık ölümlerinin yaşandığı İzmir hakkında konuştu!
Bodrum Belediyesi sokakları Bülent Ersoy için yıkattı!

Gündem Haberleri