ATM'lerde yeni dönem! 10 ve 20 TL'lik banknotlar kabul edilmeyecek

Bankalar tarafından alınan ortak kararla bugünden itibaren ATM'lerde 10 TL ve 20 TL'lik banknotlar yatırılamayacak ve çekilemeyecek.

Türkiye'deki tüm ATM'lerde Kurban Bayramı tatili sonrası önemli bir gelişme yaşandı. Bankalar tarafından alınan ortak karar neticesinde artık ATM'lerden 10 TL ve 20 TL'lik banknotlar verilmeyecek.


Bankalarda 10 TL ve 20 TL'lik banknotlar tarih oluyor!

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre; ATM'lerde 10 TL ve 20 TL'lik banknotlar yatırılamayacak ve çekilemeyecek. Bundan böyle ATM'lerde 200 TL, 100 TL ve 50 TL'lik banknotlar geçerli olacak. Uygulama bayram sonrasında tüm Türkiye genelinde geçerli olacak.

Babuşçu'nun açıklamalarının devamında; Merkez Bankası'nın son dönemde basmış olduğu her 5 banknottan 4'ünün 200 TL olduğu, ATM’lerde 10 ve 20 TL'lik banknotların kullanımının durdurulduğu belirtildi. ATM'lerde bulunan 10 TL ve 20 TL'lik banknot giriş çıkışları kapatılacak ve yerine 200 TL'lik banknotlar yerleştirilecek.

Günlük para çekme limiti 20 bin TL'ye yükseltildi

Bankalar tarafından alınan bir diğer karara göre, günlük para çekme limitlerinde artırım kararı uygulandı. Birçok bankada günlük para çekim limiti 7.500 TL olarak belirlenirken, bazı bankalarda ise 10 bin TL olan para çekim limiti 20 bin TL'ye yükseltildi. Alınan bu kararla bankaların nakit para akışının rahatlaması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Arda Turan: Çok sevimli ve güzel bir milli takım var
Kurban Bayramı tatilinde Milli Saraylara ziyaretçi akını
Motosikletliler Maltepe'de trafiği birbirine kattı!

Gündem Haberleri