Ali Tarakçı'ya düzenlenen saldırı sonrası 4 şüpheli hakim karşısında

20 Kasım'da çocuklarını okula bıraktığı sırada gazetemizin ortaklarından Ali Tarakçı'ya saldırı düzenlediği gerekçesiyle yürütülen çalışmalar sonucu yakalanan 4 şüpheli bugün mahkemeye çıkıyor.

Gazetemizin ortaklarından Ali Tarakcı'ya silahlı saldırı gerçekleştiren şüpheliler Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Bugün saat 13:30'da hakim karşısına çıkacak olan 4 şüpheli yaklaşık 10 günden beri gözaltında bulunuyordu. Tarakcı'ya ateş eden Veysel Kızılkula, saldırının gerçekleştiği aracı kullanan Turgay Evren ve gözetleme yapan Rahmi Yıldırım için polis iki kez ek gözaltı süresi almıştı. Soruşturmayı genişleten emniyet birimlerinin saldırıyla ilgili bir kişiyi daha gözaltına aldığı öğrenildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Ali Tarakçı, 20 Kasım sabah saatlerinde 3 çocuğunu okula götürmek için evden çıktı. 2 çocuğunu okula bırakan Tarakçı, en küçük oğlunu anaokuluna bırakmak saat 09.00 sıralarında Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1993. Cadde üzerinde seyrediyordu. Bu sırada bir araç, aracının arkasından çarptı. Tarakçı aracından inerek hasar olup olmadığına baktı. Bu sırada, araçtan inenlerden biri tabancasını çıkartarak Tarakçı’ya peş peşe ateş etti. Bacağından 3 kurşunla vurulan Tarakçı hastaneye götürüldü. Saldırganlar kaçtı. Polis, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Hastanede tedavi altına alınan Tarakçı, "Çocuklarımı okula bırakmak için evden çıktım. Sonra bir araç arabama arkadan çarptı. İndik baktım araçlarda bir şey yok. Israrla rapor tutalım dediler. Baktım, ikisi birden arabaya dönüyorlar. Arabalarında raporla ilgili evrak var herhalde dedim. O anda şoför olmayan kişi silahını çekti. Üzerime doğru geldi. Beş altı el ateş etmeye başladı. Önce kuru sıkı zannettim. Sonra baktım, ayaklarımdan kan geliyor” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri