Akbank'tan beklenen açıklama geldi! Veri sızıntısı oldu mu?

Sosyal medyada geniş yankı bulan Akbank müşterilerinin hesaplarından para çekildiği ve izinsiz kredi kullanıldığı yönündeki ilişkin bankadan açıklama yapıldı.

Akbank müşterilerinin hesaplarından izinsiz ve onaysız olarak kredi çekilmesi yönünde son günlerde artan haberler üzerine bankadan açıklama geldi. Akbank kurumun mobil hesaplarında güvenlik açığı yaşanıp yaşanmadığına dair iddialara yanıt verildi.

Akbank’ın sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşılan mesajda, müşterilerin verilerinin sızdırıldığı ve sistemlerde güvenlik açığı olduğu yönündeki iddiaları yalanlandı.

Akbank'tan konuya dair yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Son günlerde çeşitli yayın organları ve sosyal medya kanallarında paylaşılan, bazı müşterilerimizin uğradığını belirttiği dolandırıcılık mağduriyetlerine istinaden, bankamız ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı haberlerle ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunarız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, bankamız sistemlerinde güvenlik açığı ve/veya veri sızıntısı bulunduğuna dair iddialar kesinlikle asılsızdır.

Müşterilerimize, veri güvenliği prensiplerini gözeterek ve gelişen teknolojiye uygun standartlarda hizmet sunmak bankamızın birinci önceliğidir. Bu çerçevede, bankamız, bilgi sistemleri, bilgi ve veri güvenliği ile ilgili olarak başta Bankacılık Kanunu ve ilgili düzenlemeler, müşterilerimizin kişisel verilerinin korunması için KVKK ve ilgili alt düzenlemeler kapsamında gerekli ve her türlü idari ve teknik güvenlik tedbirlerini almakta ve sağlamaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

'Boğaziçi Film Festivali' belgesel jürisi belli oldu
Sinan Ateş cinayeti davası...Anne Saniye Ateş: 'Benim oğlumun katilleri dışarıda, bunlar para için yaptılar'

Gündem Haberleri