AK Partili Ensarioğlu'ndan Narin açıklaması: 'Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyenler var ancak...'

Ak Parti Milletvekili Ensarioğlu, Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin'le ilgili "Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyenler de var ancak aile Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile. " dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın daha önce üç kez arandığı Eğertutmaz Deresi'nde bu sabah saatlerinde bulunması beraberinde birçok soruyu gündeme getirdi.

Narin Güran soruşturmasında sözler aileye çevrilirken cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma devam ederken ortaya çıkan yeni ayrıntı aile üzerindeki şüphelerin daha da artmasına yol açtı. Narin Güran'ın ablasının da yıllar önce 'merdivenden düşerek' öldüğü ve otopsi yapılmadan defnedildiği ortaya çıktı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözcü TV'ye konuşan Ensarioğlu, aileyle 40 yıllık dost olduklarını söyleyerek siyasete dayandırılan iddiaları yalanladı. Ailenin Hizbullahçı olduğu iddialarını reddeden Ensarioğlu, Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile olduklarını ifade ederek "Geçmişte ben Doğru Yol Partisi il başkanlığı yaptığım dönemde benim yönetimimde de yer almış amcaları da var. İYİ Parti ve AK Parti'de yer almış aile üyeleri de var." dedi.

*Soruşturmada gizlilik var ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile bizim dostlarımızdır.

*Konu çok hassas bir düzeyde olduğu için onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz.

*Bir şeyi gözden kaçırmamak lazım çünkü bütün Türkiye'nin gözü bu olayda. Bu nedenle yoğun bir gözaltı durumu var. Gözaltına alınan 21 kişi arasında aile üyeleri de var ancak aile bir kişiden ibaret değil. Ailede şüpheli durumda olan yarın öbür gün netleştikten sonra suçlu durumda olan bir iki kişi varsa bile bütün aileye aynı gözle bakmak, aynı şeyi düşünmek de doğru değil.

"BİR İKİ GÜN BEKLEMEK İYİ OLACAKTIR"

*Büyük bir aile ama varsa bir suç herkes suçlu değil. Bu böyle kızımızın vahşice katledilişi, aile kararıyla olacak şey değil. Muhakkak böyle bir şey yoktur ortada. Vahşetle ilgili kesin sonucu almak için bir iki gün beklemek iyi olacak.

"AİLE 40 YILLIK DOSTUM"

*Aileyle benim 40 yıllık dostluğum var. Ailenin hemen hemen tüm bireylerini tanırız.

Aileye karşı çok spekülasyonlar var sosyal medyada. Siyasi görüşü üzerinden sorunu ele almak istemiş kimileri bu çok çirkin bir şey. Siyaseti uzak tutmak lazım bu olaydan.

*Siyasetin bununla ne ilgili olabilir. Bunun üzerinden bir siyasi partiyi karalamak rant elde etmek çok çirkin şeyler.

"BU İŞİN SİYASETLE İLGİLİSİ YOK"

*Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyenler de var ancak aile Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile. Geçmişte ben Doğru Yol Partisi il başkanlığı yaptığım dönemde benim yönetimimde de yer almış amcaları da var. İYİ Parti ve AK Parti'de yer almış aile üyeleri de var.

*Şu an AK Parti ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri de var. Merkez sağa yakın bir aile. Aşırı uçlarda olmayan bir aile. Bunu ifade etmek de çok ayıp bir şey. Bu işi siyasetle bir ilgili yok. Bu tamamen vicdani, insani.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

CHP'li Başarır: Can Atalay'la ilgili olağanüstü toplantı çağrımız reddedildi!

Gündem Haberleri