'AK Partili başkan yardımcısının kardeşine işlem yapan polislere gözaltı' iddiası: CHP'li Bakan Ali Yerlikaya'yı göreve çağırdı

AK Partili Hakkari Şemdinli Belediyesi başkan yardımcısının kardeşinin karıştığı kazada işlem yapmak için olay yerine gelen polislerin gözaltına alındığı iddia edildi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Partili Hakkari Şemdinli Belediyesi başkan yardımcısının kardeşinin karıştığı trafik kazasıyla ilgili ve sonrasında yaşanan olaylara dair iddiaları gündeme taşıdı.

CHP'li Bakan'ın paylaşımına göre AK Partili Şemdinli Belediyesi Belediyesi başkan yardımcısının kardeşi trafik kazasına karıştı. Polis, işlem yapmak için olay yerine geldiğinde, sürücünün değiştirilmeye çalışıldığını fark etti ve itiraz edip gerekli işlemi yapmaya çalışınca, şahıslar polis üzerinde baskı kurmaya ve polisle tartışmaya başladı.

Olayın büyümesi sonucunda polisler görevlerini yapmalarını engellemek için kendilerine direnen şahısları polis merkezine götürdü. Olayı duyan İlçe Emniyet Müdürü de polis merkezine geldi ve şahıslara gerekli işlemin yapılacağını belirterek memurların yaptıkları işlemlerde haklı olduklarını belirtti.

Fakat şahıslar polis merkezinde kendi lehlerine bir netice elde edemeyince adliyeye giderek polislerden davacı olduklarını söyledi. Şahıslar polisler tarafından savcıya ve makamına karşı da hakaretler edildiği beyanında bulundu.

Olay savcılığa intikal ettikten sonra ilçe müdürü ve diğer polisler savcı tarafından ifadeye çağrıldı. Polisler ifadelerini verdikten sonra ifadelerini imzalamadan önce okumak isteyince katibin yazdığı ifade ile kendi beyanları arasında farklılıklar olduğunu tespit ettiler.

Savcı bu esnada kendisine de hakaret edildiği iddiası doğrultusunda, içinde İlçe Emniyet Müdürünün de olduğu 3 emniyet yetkilisi hakkında gözaltı talimatı verdi.

Yaşananlarla ilgili iddiaları paylaşan Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çağrıda bulunarak bu olayın etraflıca araştırılması gerektiğini polis memurlarında ciddi bir yalnızlık ve çaresizlik durumu içerisinde olduğunu söyledi.

Ali Yerlikaya'yı göreve çağıran Bakan devamında şunları kaydetti:

Bu olayı etraflıca araştırmak ve eğer haklılarsa bu memurlara sahip çıkmak sizin görevinizdir size bunu hatırlatacak değilim ancak polis memurlarında ciddi bir yalnızlık ve çaresizlik durumu var bunun sebebi siyasiler karşısında ya da siyasi bağlantıları olanlar karşısında ne kurumu ne de yargı mercileri tarafından korunmayacağını düşünmesidir.

Konuya eğilmenizi ve bu polislerin durumunu araştırmanızı rica ediyorum. Ben her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerinin yanında durmaya devam edeceğim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

3 ay peş peşe sadece 'asgari ödeme' yapılan kartlar kapatılacak mı? İletişim Başkanlığı'ndan iddialara yanıt
PMYO sınav usulsüzlüğü: 6 kişi gözaltına alındı
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan'ı andı

Gündem Haberleri