AK Parti'den sokak hayvanlarının uyutulması kararına yönelik açıklama: 'Toplumun sesine kulak verdik'

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeye "Yara açmadan, bölmeden, parçalamadan, buradan düşmanlıklar üretmeden toplumun sesine kulak verdik" dedi.

Son zamanlarda başıboş köpeklerinin artan saldırılarına karşı harekete geçen Adalet ve Kalkınma Partisi, sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe hazırlanıyor.

Düzenlemeye göre belediyeler başıboş köpekleri toplayacak, barınaklarda bakım ve aşılama işlemi yapılacak, barınaklardaki köpekler için sahiplendirme ilanı verilecek, 30 gün içinde sahiplendirilmeyen köpekler uyutulacak.

Ancak söz konusu düzenlemeye karşı tepkilerini yükselten hayvanseverler uyutulması kararının cinayet olduğunu ve bilimsel yöntemlerle hayvanların popülasyonun düşürebileceğini savunuyor.

Dün de konuya dair açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sokak köpekleriyle ilgili düzenlemenin önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta Meclis gündemine gelmesinin beklendiğini açıklamıştı.

Karara bir yorumda Rolex saatiyle yaptığı paylaşımla tepki çeken AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan geldi.

Açıklamasında toplumun sesine kulak verdiğini kaydeden Yenişehirlioğlu, "Yara açmadan, bölmeden, parçalamadan, buradan düşmanlıklar üretmeden toplumun sesine kulak verdik. Amacımız; ortak noktaya ulaşmak ve herkesin kabul edebileceği bir çözüme ulaştırmak" dedi.

"İNGİLTERE MODELİ ISRARIMIZ YOK"

Nihai bir taslak üzerinde karar kılınmadığını söyleyen Yenişehirlioğlu, “İlla İngiltere modeli olacak diye bir modelden söz etmiyoruz. Dünyanın her tarafındaki örnekleri inceliyoruz. Ülkeler bunu nasıl çözmüş, bir fikir geliştirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rolex saatiyle yaptığı paylaşım tepki çekmişti

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun Rolex saatiyle yaptığı paylaşım gündem olmuştu.

TBMM'de ziyaretine gelenlerle fotoğrafını sosyal medyadan "Biz bu milletin ta kendisiyiz" notuyla paylaşan Yenişehirlioğlu, Rolex saatinin gündeme gelmesi üzerine paylaşımını kaldırmıştı. Konuya dair yeni açıklama yapan Yenişehirlioğlu, paylaşımı silme nedenini Ispartalı partililere yönelik hakaretler ve küfürlerden dolayı olduğunu açıklamıştı.

Gündem olan Rolex saatine de değinen Yenişehirlioğlu, "Alın teriyle helal yoldan edindiğim saatimi takmaya devam edeceğim" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Lisede gıda zehirlenmesi paniği: Onlarca öğrenci hastanelik oldu
Bakan Yerlikaya paylaştı! 18 ilde FETÖ operasyonu: 45 şüpheli gözaltında
İzmir'de 3.2 büyüklüğünde deprem

Gündem Haberleri