AK Parti'de İstanbul için aday belirsizliği: 'O isim için bakanlar ve iş insanları devreye girdi'

Gazeteci Nuray Babacan, Ali Yerlikaya’nın adının aile içinde olumlu karşılandığı, adının öne çıktığı, Murat Kurum için de bazı bakanların ve iş insanlarının devreye girdiğini ileri sürdü.

Yerel seçimler yaklaşırken partilerinde aday belirleme çalışmaları hız kazandı. CHP Parti Meclisi’nin yapılan toplantısında aldığı kararla ana muhalefet partisinin 4 büyükşehir, 6 il ve 217 beldede göstereceği belediye başkan adayları belirlenmiş ve buna göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş yeniden aday gösterilmişti.

AK Parti'de ise birçok isim aday olarak gündeme gelirken henüz belirlenen bir aday bulunabilmiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehir adaylarını açıklamaya başlayacaklarını söylemiş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de dün yaptığı açıklamada takvimde bir esneme olabileceğini kaydetmişti.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan İstanbul’da bazı isimler için iş adamlarının devreye girdiğini ve ailenin sıcak baktığı isimler olduğunu yazdı. Babacan, aday isimlerinden Murat Kurum ve Ali Yerlikaya’nın ön plana çıktığını iddia edenlerin olduğunu ilçe belediye başkanları arasında ise Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan daha çok konuşulduğunu aktardı.

"Bakanlar ve iş insanlar devreye girdi"

Öte yandan Babacan, Ali Yerlikaya’nın adının aile içinde olumlu karşılandığı, adının öne çıktığı, Murat Kurum için de bazı bakanların ve iş insanlarının devreye girdiğini söyledi.
Babacan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

KİMLER DEVREYE GİRDİ?

Tüm sohbetler İstanbul adayının kim olacağıyla başlıyor. Cumhurbaşkanı’nın kendisine ulaşan tüm bilgileri, anketleri ve görüşleri dinlediği ancak kimin aday olacağına ilişkin renk vermediği belirtiliyor. İstanbul kulisleri hızlanırken, aday isimlerinden Murat Kurum ve Ali Yerlikaya’nın ön plana çıktığını iddia edenler var. İlçe belediye başkanları arasında ise Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan daha çok konuşuluyor. İlginç bir bilgi, Ali Yerlikaya’nın adının aile içinde olumlu karşılandığı, adının öne çıktığı, Murat Kurum için de bazı bakanların ve iş insanlarının devreye girerek, Cumhurbaşkanı’yla görüştüğü aktarılıyor.

ANKARA UMUTSUZ

AKP yönetimi, Ankara yarışı konusunda umutsuz. Mansur Yavaş’ın seçimi alma olasılığına kesin gözüyle bakılan partide, adaylık konusunda neredeyse hiç çekişme yok. Turgut Altınok veya Veysel Tiryaki’nin olma olasılığı konuşuluyor ama ikisinin de şansı olmadığı belli gibi…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Endüstrinin geleceği robotlar görücüye çıktı
CHP'den Yusuf Tekin'in açıklamasına tepki
Rıza Çalımbay: En üzüldüğüm olay...

Gündem Haberleri