Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'Çocuk Kampı' düzenleyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, çocuk bakım kuruluşlarındaki kalite standartlarının artırılması amacıyla 26-30 Ağustos arasında "Çocuk Kampı" düzenlenecek

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gaziantep'teki kampta, kuruluş bakımı hizmetinden yararlanan çocukların görüşlerinin alınacağı ve sunulan hizmetlerin son durumunun değerlendirileceği belirtildi.

Kampa, çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocukların yanı sıra bakım personeli, meslek elemanı, geçmişte kurum bakımından yararlanmış yetişkin rol modeller ile bakanlık personelinin katılacağı ifade edilen açıklamada, "Çocuk bakım kuruluşlarında kalite standartlarının iyileştirilmesi ve çocuk dostu bir anlayış ile hizmetlerin yürütülerek aidiyet duygusunun geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen kampta, ileride uygulanacak olan hizmetlerin planlaması yapılacak." bilgisi verildi.

Açıklamada, dünyada kuruluş bakımı hizmeti veren ve az sayıda ülkenin uyguladığı bir yöntemin de bu kampta hayata geçirileceği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Bu doğrultuda ülkemizde bakım hizmetlerinin sunumuna katkı sağlaması amacıyla kuruluş bakımı hizmetinden yararlanan çocukların görüşleri alınacak ve halihazırda aldıkları hizmetin son durumu değerlendirilecek. Aynı zamanda kampta kurum bakımı hizmetinden yararlanmış yetişkin rol model kişiler ile koruma ve bakım altında olan çocuklar bir araya gelerek bilgi-deneyim paylaşımında bulunacak. Çocukların çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden yararlanacağı kampta ayrıca bakım personelinin ve meslek elemanlarının gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla süper vizyon ve çeşitli eğitimler de verilecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

'Aizanoi Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
Eyüpsultan'da mahalle buluşması! Rami Cuma ve Yeni Mahalle sakinleri talep ve görüşlerini Başkan Özmen'e bildirdi
İstanbul'da barajlar alarma geçti! 25 Ağustos 2024 güncel baraj doluluk oranı yüzde kaç, megakentin kaç günlük suyu kaldı?

Gündem Haberleri