Ahlaksızlığa kayıtsız kalamazdık

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara hakaret etmesinin ardından Sanica Boru, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarının sponsorluğundan çekildiğini açıkladı. Gazetemize konuşan Sanica Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Fatinoğlu, “Sponsor olduğumuz programda yapılan ahlaksızlığa kayıtsız kalamayız” diye konuştu.

RTÜK'ün bu hafta cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan Üst Kurul toplantısında, Beyaz TV'de önceki gün yayımlanan "Beyaz Futbol" programındaki Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri ele alınacak. Bu arada Beyaz Futbol ve Derin Futbol'un sponsoru Sanica Boru'dan olay sonrası açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Kamuoyuna duyurumuzdur; Halkımızın hassasiyetlerine duyarlıyız. 21.11.2017 tarihi itibariyle, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarındaki sponsorluklarımızdan çekildiğimizi belirtiriz" denildi.

Biz de rahatsız olduk
Sponsorluktan neden çekildiklerini gazetemize açıklayan Sanica Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Fatinoğlu, "Toplumun ilgili programda yapılan saygısızlığa gösterdiği tepkiye kayıtsız kalmamız mümkün değil. Biz de aynı tepkiyi gösteriyoruz. Reklam verdiğimiz bir programda belli bir etnisiteye karşı yapılan hakareti görmezlikten gelemeyiz. Irkçılık boyutuna ulaşamn açıklamalar bizi de rahatsız etmiştir" ifadelerini kullandı.

Beyaz TV’den kovuldu
Kütahyalı'nın 19 Kasım Pazar günü Beyaz TV'de yayımlanan "Beyaz Futbol" programında Boşnak vatandaşlara yönelik sözleri toplumda geniş tepkilere neden olmuştu. Boşnak vatandaşlar sosyal medyada tepkisini dile getirirken, Balkan ve Boşnak dernekleri de yaptıkları açıklamayla Kütahyalı'yı kınamıştı. Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'den de kovuldu. Kanal yönetiminin aldığı kararı spor yorumcusu Ertem Şener duyurdu. Şener, Beyaz TV canlı yayınında "Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık" açıklamasında bulundu. Şener, konuşmasının devamında kullandığı "Şer güçler Rasim Ozan Kütahyalı’ya bilinçli bir operasyon yaptılar. Evet Rasim yanımızda yok şu anda ama şunu belirtelim. Rasim’in tüm düşmanlarına bedelini ödetecek gücü vardır" ifadesi dikkat çekti. Öte yandan, gece saatlerinde Beyaz TV önünde toplanan bir grup, Rasim Ozan Kütahyalı'yı protesto etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri