78 ilde ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığı operasyonu: Bin 847 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 78 ilde son 5 günde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şüphelilere yönelik "Mercek-22" operasyonlarında 1847 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 78 ilde son 5 günde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şüphelilere yönelik "Mercek-22" operasyonlarında 1847 şüpheli yakalandı.

Operasyon sonucu; evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında 1055 ruhsatsız tabanca, 293 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 37 uzun namlulu tüfek, 405 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 1790 silah ele geçirildi. Operasyona katılan personeli tebrik eden Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da kripto borsasıyla kara para aklayanlara operasyon: Mal varlıklarına el konuldu
İstanbul'da iki noktada altyapı çalışması: Trafik yoğunluğu oluştu, araçlar güçlükle ilerledi
Eğlence mekanına rastgele ateş açan sanıklara 13 yıl hapis istemiyle dava

Gündem Haberleri