36 kadın fuhuşa zorlandı: Operasyonla çeteden 10'u tutuklandı

İzmir'de aralarında yaşları küçük olan 36 kadına zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla ekipler operasyon düzenledi. Fuhuş çetesinden 10 şüpheli tutuklandı.

İzmir'de, aralarında yaşı küçük olanların da bulunduğu 36 kadına zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 şüpheliden 10'u tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro Amirliği ekipleri, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, fuhşa teşvik, aracılık, yer temini veya zorlama" suçu işleyen şüphelilere yönelik çalışma yaptı. Yaklaşık 3 ay süren teknik takip ve saha çalışmalarında, aralarında yaşı küçük olanların da bulunduğu 36 kadına zorla fuhuş yaptırıldığı ve elebaşılığını B.Ü.'nün yaptığı şebekenin 13 üyesinin de İzmir'de bulunduğu belirlendi. Şüpheliler, evlerine, 5 Ağustos'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Yapılan aramalarda dijital verilere, ajandalara ve fuhuştan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda paraya el konuldu. Kadınlar ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden fuhuş şebekesi elebaşı B.Ü. ile E.D., C.D., B.K., K.K., E.Ş., F.T., S.T., M.Ş. ve M.L. tutuklanırken, N.G., G.C. ve H.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri