Gerçeklerimizi inkar edemeyiz!

Bildiğiniz gibi iki hafta önce gerçekleşen İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) olağanüstü kongresinde yeni yönetim olarak göreve geldik.

İnanın meslek örgütümüz hak ettiği yere gelsin diye iki haftadır bir anlamda kafa patlatır oldum.

*

Acilen derneğe bir merkez ofisi gerek.

Acilen kurumsallaşma adına adımlar ve netice alınıcı çözümler gerek.

Acilen üyelerin artık İYGAD'tan  beklentilerine cevap vermek gerek.

İyi de bunlar nasıl olacak.

Türkiye'de biliyorsunuz bir iş yapmak için ya devlete sırtınızı dayayacaksınız, ya güçlü bir holdinge veya iş yapıyor gözüküp hiçbirşey yapmayacaksınız.

*

Olsun bunları aşacak ve gerçekleştirecek gücümüz olduğuna inanıyorum.

Mesela yeni yönetimin ilk 47 kişilik geniş katılımlı ve sonra 11 kişilik yürütme kurulu toplantısını yaptık.

Bu toplantılara yüzde doksanın üzerinde katılım olması ve yönetimde bulunan arkadaşların da en az benim kadar İYGAD adına birşeyler yapmaya istekli oluşları umudumu kat kat artırdı.

*

İnanıyorum ki, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'ni  artık geri dönüşü olmayan iyi bir gelecek bekliyor.

Bakın mesela yeni yönetim olarak  İYGAD üye kartlarına indirim yapacak firma ve kuruluşlar ile görüşüyoruz.

Hangi kapıyı çaldıysak evet olur cevabı aldık.

Şimdiden bu kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Avukat Sema Kılıç, Avcılar Hospital, TIP 200 Poliklinik, Maya Restauran, Esencan Poliklinik, Dalyan Cafe şimdilik indirim uygulayacak basın dostu yerler.

*

Bu indirimler nasıl mı geçerli olacak?

İYGAD üye listesi bu firmalarda bulunacak. İYGAD üye kartını buralara sunan arkadaşlar belirlenen oranda indirim ile hizmet alabilecekler.

İstanbul'un her ilçesinde, sağlık, eğlence, yiyecek, alanında mesleki indirim uygulayıcı çalışmalarımız sürecek. Bu firmaların adres ve telefonları çok yakında www.iygad.org web sitemizde yayınlanacak.

Yeri gelmişken web sitemiz yeni görünümü ile yayında.

Burada yayınlanmak üzere elinde arşiv fotoğrafı olan arkadaşlar bilgi@iygad.org adresine gönderirlerse web sitemizin arşiv video ve foto galari bölümünde yayınlayabiliriz.

*

Önümüzdeki günlerde İYGAD olarak Silivri'de cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet'in Ankara Temsilcisi Erdem Gül için oturma nöbetine katılacağız.

Ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, sadece gazetecilik görevlerini yaptıkları için bütün tutuklu bulunan gazetecilerin özgürlüğüne kavuşmaları adına bir basın açıklamamız olacak.

*

Kısa vadede dernek merkez ofisinin acilen faaliyete geçmesi anlamında çalışmalarımız sürerken, bülten, İGDAŞ, İETT ücretsiz kartların takibi, İYGAD üyelerine yılın başarı ödülleri verilmesi, mesleki eğitici panel ve seminerler yapılması, gibi projelerin de bu yıl içerisinde hayata geçilmesini planlıyoruz.

Merkez ofisin hayata geçilmesi ile İYGAD'da plan ve projelerin çok daha kolay gerçekleşeceğini düşünüyorum.

*

Uzun vadeli projeler arasında dergi/bülten ve başarı ödüllerini çok önemsiyorum.

İYGAD üye yayın organları ve bireysel üyeler şimdiden yılın gazetecisi, yılın haberi, yılın fotoğrafı, yılın köşe yazısı, yılın sayfa mizanpajı, yılın röportajı v.b. kriterler adına çalışmalarını gözden geçirebilirler.

Tabi bu ödüllere başvuru için İYGAD'ın bireysel üye ve yayın organı üye şartlarının da yerine getirilmesi gerekmektedir.

*

Örneğin; İYGAD üyesi yayın organı künyesinde; İYGAD'ın logosunu kullanarak 'Bu gazete İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) yayın organı üyesidir' demedikçe.

İYGAD'ın periyodik bültenlerine yer vermedikçe.

Periyodik olarak yaptığı yayınları İYGAD'a sunmadıkça.

Tam anlamı ile İYGAD yayın organı olarak sayılamayacağı için, kurumlara indirimli yerlerden, ücretsiz hukuk desteğinden faydalanamayacağı gibi, başarı ödüllerine de başvuru yapamayacaklar.

*

Sevgili arkadaşlar İYGAD yönetimi olarak meslek örgütümüzün çok daha iyi yerlere gelmesi için, meslektaşlarımızın daha sağlıklı ortamlarda ve daha verimli şartlarda mesleklerini sürdürmeleri için, yayın organlarının gelirlerini artırabilmeleri için çok yoğun çalışmalarımız sürecek.

Sizlerin de bu süreçte yönetime yardımcı olması ve destek olması gerekiyor.

Hepimiz aynı geminin yolcularıyız.

Ya hep beraber gemiyi büyük okyanuslara taşıyacağız, veya her limanda yara alan geminin hırpalanmasına ve batmasına sebep olacağız.

Karar hepimizin.

*

Yazımızın başlığında belirttiğimiz gibi; bazı gerçeklerimizi inkar edemeyiz.

Bizler buyuz.

Bizlerin gücü ve imkanı bu seviyede.

Bu gücümüzü ve imkanlarımızı geliştirmek, mesleki becerilerimizi ve kalitemizi iyileştirmek, başarı çıtamızı yukarı taşımak yine bizim elimizde.

Ne senin, ne benim, ne de o arkadaşın.

Hep birlikte bizim elimizde.

Biz olmayı başaramadığımız sürece birey olarak yaptığımız başarılar da belli bir seviyenin üzerine çıkamayacaktır.

*

Her birimizin yetenekli ve donanımlı olduğu yönleri vardır.

Bir diğeri belki bizim o yetenekli olduğumuz konuda başarısız olabilir, ama inanın bana iyi bakılırsa veya görmeyi başarabilirsek o diğeri dediğimiz kişinin de aslında çok önemli diyeceğimiz özellikleri vardır.

Bize yakışan bir birimizi hataları ve eksiklikleri ile kabullenerek, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'ni  çok daha iyi seviyelere hep beraber taşımaktır...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri