Türkiye'nin en zengin insanı İbrahim Erdemoğlu kimdir, ne iş yapıyor, hangi şirketin sahibi?

Forbes dergisinin açıkladığı Türkiye'nin en zengin insanları listesinin başında yer alan İbrahim Erdemoğlu’nun kim olduğu araştırılmaya başlandı.

Fatma Müge Yücetürk - Dünyaca ünlü Forbes dergisi, Türkiye'nin en zengin kişilerini açıkladı. İlk on iş adamı arasında ilk sırada ise İbrahim Erdemoğlu yer aldı. Listenin açıklanmasının ardından pek çok vatandaş en zengin kişi olan İbrahim Erdemoğlu’nun hayatını ve yaptığı işleri araştırmaya başladı. Peki İbrahim Erdemoğlu nereli, kaç yaşında, eşi kim, hangi şirketin sahibi? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde…

İbrahim Erdemoğlu ne iş yapar?

Forbes dergisinin 2023 Milyarderler Listesi’ni açıklamasının ardından Türkiye’nin en zengin insanı olduğu öğrenilen İbrahim Erdemoğlu, SASA Polyester şirketinin sahibi. Ünlü iş insanı, Erdemoğlu Holding’in de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor.

İbrahim Erdemoğlu serveti ne kadar?

Ünlü iş ve ekonomi dergisi Forbes’un açıkladığı verilere göre İbrahim Erdemoğlu’nun serveti 5 milyar 300 milyon dolar.

İbrahim Erdemoğlu nereli?

Türkiye’nin yeni en zengini unvanını elde eden İbrahim Erdemoğlu’nun memleketi de merak konusu oluyor. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdemoğlu’nun, 1962 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğduğu biliniyor.

İbrahim Erdemoğlu hangi okulu bitirdi?

Besni’de doğan 61 yaşındaki İbrahim Erdemoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep şehrinde gördü. Üniversite öğrenimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamladı.

İbrahim Erdemoğlu mesleğe nasıl başladı?

Üniversite eğitim sırasında baba mesleği halı ticareti ile kariyerine adım atan İbrahim Erdemoğlu, babası Mehmet Erdemoğlu’nun ilkeleri ve değerleri ile iş hayatına yön verdi. Aktif kariyerine 1983 yılında başlayan Erdemoğlu, 1998 yılında Merinos Halı’yı kurdu.

2005 yılında Dinarsu’yu devralan iş insanı, 2015 yılında ise SASA Polyester A.Ş.’nin hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den aldı. Daha sonra Erdemoğlu Holding’in SASA Polyester’deki hisse oranı %84.80’e yükseldi.

İbrahim Erdemoğlu evli mi?

Sosyal sorumluluk projeleri ile de adından söz ettiren İbrahim Erdemoğlu, Besni’de Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ni hayata geçirdi. Erdemoğlu evli ve üç çocuk babası.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri