Sektörün geleceğini Insurtech belirleyecek

Global Insurtech Summit 2019’un 2’inci ve son gününde düzenlenen bankasürans panelinde; insurtech’in Türkiye’de bankacılık ve sigorta sektöründe öneminin artacağı ve insurtech-bankasürans ilişkinin güçleneceğine dikkat çekildi

Son yıllarda sigortacıların ağzına pelesenk olan bir sözcük var: ‘Insurtech.” Konunun uzmanları dışında sektörle yakından ilgili olanların bile kavramakta zorlandığı bu sözcük; aslında sektörde devrim niteliğindeki teknolojilerin genel ismi. İçinde, şirketlerin de özellikle motor; sağlık branşında yararlanmaya başladıkları yapay zekâ; blockchain, nesnelerin interneti, telematik vb. çeşitli teknolojileri içeren bu anahtar sözcük; hem ülkemiz hem de dünyada sigorta sektörünün geleceğini belirleyecek.

İlişkiler güçlenecek
İstanbul’da 3-4 Nisan tarihlerinde düzenlenen ‘Global Insurtech Summit 2019’da masaya yatırıldı. Insurtech startuplarına destek olmak ve Insurtech ile ilgili Türkiye’deki çalışmaları da hızlandırmak amacıyla kurulan; Insurtech HUB ve Euroevents organizasyonluğunda; Beşiktaş Renaissance İstanbul Polat Bosphorus’da gerçekleşen Zirve’nin 2’inci gününde; ‘Bankasürans’ konulu panel düzenlendi. Insurtech’in bankasürans üzerindeki etkileri ile ilgili olarak, Taner Ayhan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; insurtech’in Türkiye’de bankacılık ve sigortacılık öneminin artacağı ve insurtech-bankasürans ilişkinin güçleneceğine dikkat çekildi.

Quick ‘dijital iklim’ yarattı
Panelde konuşan Quick Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Pınar Güzey; şirket olarak her alanda dijital olarak büyüdüğüne dikkat çekti. Dijitalde büyümeyi de sadece online poliçe satmak olarak görmediklerini belirten Güney; sigortalılara ‘dijital iklim’ yarattıklarını söyledi. Anadolubank Perakende ve Sigorta Bölüm Başkanı Hale Güven; AcerPro’nun teknolojik altyapısını hazırladığı ve öncelikle ferdi kaza branşında satmaya başladıkları bankasürans ürünü hakkında bilgiler verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri