Sağlıkçılar yüzde 50 zam istiyor!

Asgari ücrete yapılan zammın ardından gözler kamu personelinin maaş zamlarına çevrildi. Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken Damga'ya konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Anıl Boduç - Asgari ücrete yapılan zam sonrası kamu personelleri de kendilerine yapılacak zamma ilişkin hesaplar yapmaya başladı. Damga'ya konuşan S AHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, sağlık çalışanlarının zam taleplerine ilişkin önemli bilgiler verdi. Akarken, “Taban aylık gösterge rakamı 2000 olarak güncellenmelidir. Toplu sözleşme ikramiyesi iptal edilerek, “üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine” 2000 olan taban aylık gösterge rakamına ilaveten, 50 gösterge rakamı ilave edilmelidir. Emekli statüsündeki kamu görevlilerine de emeklileri temsilen sendikalaşma hakkı verilmelidir” dedi.

Tazminat puanlarına yüzde 50 artış

Sağlık çalışanlarının taleplerine ilişkin açıklamalarını sürdüren Özlem Akarken, “Kıdem aylık gösterge rakamı her bir hizmet yılı için yüzde 40 olarak güncellenmelidir. Aylık gösterge tablosundaki rakamlar en az yüzde 50 oranında artırılmalıdır. Devlet memurları zam ve tazminatlar kararnamesindeki yan ödeme ve özel hizmet tazminat puanlarına en az yüzde 50 artış uygulanmalıdır. En yüksek devlet memuru brüt aylığına uygulanan oranlara ilişkin ana ve ara ek gösterge düzenlemeleri yapılarak, en az yüzde 20 artış sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Aile yardımları artırılmalıdır

Enflasyonun sürekli arttığına ve ekonomik girdabın büyüdüğüne de dikkat çeken Akarken, aile yardımının artırılması gerektiğinin altını çizdi. Akarken, “Gelir vergisi dilimlerine ait hesaplanan maktu had ve tutarların yüzde 5'ini aşmayan kesirler dikkate alınmalı ve tespit edilen had ve tutarları yüzde 50 artırılmalıdır. Aile ve çocuk yardımı göstergeleri en az yüzde 50 oranında artırılmalıdır. Nüfus, konut sayısı, boş konut sayısı ve kira ücreti oranlarına göre her bölge için kira yardımı yapılmalıdır. Makam ve görev tazminatlarının kapsamı genişletilmeli ve oranları en az yüzde 40 oranında artırılmalıdır. Bu artışlar yapıldıktan sonra memur maaş katsayılarına en az yüzde 35 oranında artış yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri