Resmi Gazete'de yayımlandı: Merkez Bankası'ndan yeni kararlar

TCMB tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırı yüzde 1,5'e indirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan tebliğ ile zorunlu karşılıklarda yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırı yüzde 1,5'e indirildi.

TCMB tarafından yapılan açıklamada ise Merkez Bankası'nın, sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar attığı belirtilerek, "Bu doğrultuda kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasında değişiklikler yapılarak dezenflasyon patikası ile kredi büyümesinin uyumlu seyri ve Türk lirası kredilerin payının korunması amaçlanmıştır. Bu kapsamda; Yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırının yüzde 1,5'e indirilmesine, Türk lirası kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Yatırım kredilerine sağlanan istisnanın kapsamının genişletildiği ifade edilen açıklamada, "Ek olarak yatırım kredilerine sağlanan istisnanın kapsamı genişletilerek; uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan kaynaklar kapsamında kullandırılan yatırım kredilerinin Türk Lirası ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulmasına karar verilmiştir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de: Federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz
Sahilde bulunan ceset, kayıp olarak aranan kişiye ait çıktı
Son dakika! Marmara'da korkutan deprem! Merkez üssü neresi, deprem kaç şiddetinde oldu? 19 Temmuz 2024

Ekonomi Haberleri