Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten altın için kritik uyarı! Küresel piyasalar için uyarıp o tarihi işaret etti

ABD Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan Fed faiz kararının 18 Eylül tarihinde belli olması bekleniyor. Ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarını etkileyecek o kritik gün hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hafta genelinde ABD verileri oldukça önemli olacak. Bu hafta açıklanacak veriler sonrası küresel piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına adım adım ilerlemiş olacak. Söylentilere göre Fed’in 25’er baz puanlık iki faiz indirimi yapabileceği ifade edilirken, altın fiyatları ise 2 Eylül'de ABD dolarının güçlenmesiyle gerilemeye başladı.


18 EYLÜL 2024 TARİHİNE DİKKAT


Özellikle Fed'in 17-18 Eylül günlerindeki politika toplantısında faiz indirimi döngüsünü başlatması beklenmekte. CME FedWatch aracına göre, yatırımcılar şimdilik 25 baz puanlık bir indirim için %69, 50 baz puanlık bir indirim için ise %31 oranında şans görmekte.

“KIRILMA NOKTASI" DİYEREK UYARDI


Piyasalara hakkında ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş, “18 Eylül’de Fed’in faiz kararı, küresel piyasalar için bir kırılma noktası olacak." yorumunda bulundu ve "Fed’in faiz kararı, küresel piyasalarda yeni fiyatlamalara neden olacak” dedi.

YIL SONUNDA NE KADAR OLACAK?


Bir başka ekonomi uzmanı Belgin Maviş de altın için yıl sonu tahmininde bulundu. Maviş, “Gram altında 2750 liranın üzerindeki fiyatlamalar dikkat çekiyor." dedi ve "Hem doların değer kazanımı hem ons tarafındaki pozitif seyre baktığımızda gram altında yükselişleri yine takip ediyor olacağız." yorumunda bulundu.

Türk yatırımcısının altını sevdiğini söyleyen Belgin Maviş, "Gram altına teknik anlamda baktığımızda 2750-2850 lira seviyeleri bir hedeftir. Bence gram altında sene sonunda 3 bin lira seviyesine yakın bir noktayı görebiliriz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İzmir'de 2 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaralamıştı: Saldırganın ifadesi ortaya çıktı
CHP'de Parti Meclisi toplandı: Gündem tüzük değişikliği hazırlığı
İBB Spor Okulları’na kayıtlar başladı mı?

Ekonomi Haberleri