O ilde günlük 1.500 TL yevmiye ile çalışacak işçi bulunamıyor! Başvuranlar hemen işe alınacak! Başvurular devam ediyor!

Asgari ücret başta olmak üzere memur ve emekli tüm kesimler için ücret artışları beklenirken o ilde 1.500 TL günlük yevmiye ile işçi bulunamıyor. Başvuranlar hemen işe başlayabilecek. İşte detaylar…

Asgari ücretin belirlemesinin ardından sıra memur ve emekliler için Temmuz ayında yapılacak zamlara çevrildi. Bir yandan tüm kesimler için ücret artışları devam ederken, diğer yandan farklı meslek grupları için de günlük ücretler arttı.

Ülkemizde geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi sonrasında 11 ilde ciddi bir felaket yaşanmıştı. Depremden en çok zarar gören illerden biri olan Malatya’da ise işçi bulmak bir hayli zorlaştı. Depremin yaralarının sarıldığı bu dönemde ise Malatya’da inşaat işçisi açığı oluştu.

GÜNLÜK 1.500 TL YEVMİYE İLE İNŞAAT İŞÇİSİ ALINACAK!

Depremin en çok etkilediği illerden biri olan Malatya’da depremin etkilerinin azaltılması için enkaz kaldırma çalışmaları ve inşaat faaliyetleri de hız kazandı. Ancak Malatya’da inşaat işlerinde çalışacak işçi bulunamıyor.

İşçi açığının ortaya çıkmasının ardından inşaat işçilerine ödenen günlük ücretlerde de ciddi bir artış yaşandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan yetkililer inşaat işlerinde çalışmak üzere işçi açığı için alım yapılacağı açıklandı. 1.500 TL günlük yevmiye ile bu kişiler işe başlayabilecekler.

BELEDİYE BAŞKANI DETAYLARI PAYLAŞTI!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Binaların yeniden inşa edilmesine devam ettiklerini ifade eden Güder, yıkımların da bir yandan devam ettiğinin altını çizdi. Müteahhitlerin işçi bulamadığına dikkat çeken Güder, inşaatlar için acil duvarcı, kalıpçı ve elektrikçi lazım olduğunu duyurdu.

Şehirde özellikle kalıpçı ve duvarcı açığı olduğunun altını çizen Güder, günlük 1.500 TL yevmiye ile aranan işçilere yüksek maaş sözü verildiğini aktardı. Depremde etkilenen şehirlerin yeniden bayındır hale getirilmesi için inşaat işçilerine de bu dönemde bir hayli görev düşüyor. Yüksek ücretler ile Malatya’da özellikle duvar ustası ve kalıpçı gibi inşaat işçilere ihtiyaç duyulduğu aktarıldı. Başvuranlar hemen işe başlayabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri