Milyonlarca emekli için geri sayım başladı! 2023 Temmuz ayı emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Asgari ücret ara zammı sonrasında milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zamlara çevrildi. Peki, 2023 Temmuz ayı en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte en net tahminler…

Türkiye’de son dönemde aran enflasyon ve hayat pahalılığı beraberinde ücret artışlarının da zorunlu hale gelmesine neden oldu. Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 7.500 TL’ye çıkarılan en düşük emekli maaşı sonrasında yeni rakamlar merak edilmeye başladı.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan bir habere göre uzmanlar en düşük emekli maaşının enflasyon oranında artış gösterebileceğini aktardı. Bu oranda bir artış sonrasında en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyelerini görmesi bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Artan hayat pahalılığı sonrasında emekli ve memur maaşlarında da enflasyona ek olarak refah payının da uygulanması bekleniyor. En düşük emekli maaşının artırılmasını bekleyen uzmanlar, emekli maaşına en az enflasyon oranında artış geleceği ifade ediliyor. Bu tahminlere göre 10 bin TL seviyesinde olacaktır.

Diğer emeklilere ise önceki dönemde olduğu gibi enflasyonun iki katı şeklinde yüzde 34’ler seviyesinde bir artış yapılabileceği öngörülmektedir. Gelecek dönemde de enflasyonla etkili mücadele kapsamında alım gücünün korunması hedefleniyor.

TEMMUZ EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında emekli ve memurlara yapılacak artışlar enflasyon rakamlarına göre yapılacak. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre yapılacak enflasyon zammı için sadece bir verinin açıklanması bekleniyor. Enflasyon rakamları son ayda yüzde 1 çıksa bile yüzde 7,79’luk enflasyon farkı uygulanacak. 5 aylık enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ Kur emeklilerinin maaşı ise şimdiden yüzde 15,26 oranında gerçekleşti.

Memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı, refah payı gibi etkenler belirlenerek artış yapılacak. Tüm bu oralara göre en düşük emekli aylığının taban olarak 10 bin TL seviyelerine gelmesi bekleniyor. Asgari ücretin 11 bin 402 TL olması da bu beklentilerin artmasını sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri