Memura 22 bin TL ve emekli maaşlarında iyileştirme Meclis'e geliyor! Milyonlarca kişinin gözü kulağı torba yasaya çevrildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan memur ve emekliler için kritik açıklama geldi. Meclis tatile girmeden emekli aylıklarında iyileştirme ve en düşük emekli maaşının 22 bin TL olmasına ilişkin düzenleme yapılacak. İşte detaylar…

Asgari ücrette Temmuz ayı ara zammının yapılmasının ardından gözler şimdide memur ve emekli maaş zamlarında çevrildi. Milyonlarca kişinin gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zamlarda. En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılacağının duyurulmasının ardından gözler torba yasaya çevrildi.

Asgari ücret zammı 86 farklı kalemde iyileştirme getirmişti. Vatandaşların kamuya ödemeleri yükümlülükleri ve sosyal destekler bu kapsamda değişen unsurlar oldu. Emekli ve memur için refah payı, enflasyon farkı ve diğer etkenler dikkate alınarak Temmuz ayı itibariyle ciddi bir iyileştirme yapılması öneriliyor.

YÜZDE 15 REFAH PAYI GÜNDEMDE!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücret, emekli ayıklıklarına iyileştirme ve en düşük memur maaşına ilişkin düzenlemeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücretin belirlenirken çalışanları enflasyona ezdirmeme ilkesini sürdürdüklerini belirterek, Haziran ayı enflasyon oranı belli olmamasına rağmen yüzde 15’ten fazla refah payı desteği verildiği aktardı. Emekli ve memur maaşı zamlarına ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu.

MEMUR VE EMEKLİYE REKOR ZAM YOLDA!

Memur ve emekli maaşı zammı ile ilgili torba yasanın Temmuz ayında Meclis’ten geçeceği ifade edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile çalıştıklarını aktaran Bakan Işıkhan, torba yasada paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. En düşük emekli maaşının 22 bin lira olacağının altını çizen Bakan Işıkhan, Meclis tatile girmeden önce ilgili torba yasanın geçmesini beklediklerini belirtti.

Memur ve emekli maaşı zamlarının dışında asgari ücretle beraber işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylığı gibi daha pek çok farklı kalemde ödeme miktarlarının da arttığı ifade edildi. Bu kapsamda cenaze ödenekleri 2 bin 54 TL’ye, emzirme ödenekleri ise 520 TL’ye yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri