Mehmet Şimşek ilk kimin kapısını çalacak? İşte üç maddede Mehmet Şimşek'in yol haritası...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yabancı finans kuruluşlarının temsilcileriyle görüşeceğini söyledi. Öte yandan Şimşek'in kafasının net olduğunu söyleyerek üç maddede yol haritasını sıraladı.

EMİNE KAŞIKCI- Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra nasıl adımlar atacağı merakla konuşulurken Şimşek "rasyonel zemin” çıkışı ile dikkat çekmiş ve geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da biraz sabır ve zaman istemişti.

Şimşek görevi devralırken “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır” açıklamasını yapmıştı.

Ekonomist Artunç Kocabalkan da Şimşek’in yakın çevresine ekonomide görünenden daha büyük problem olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Yeni ekonomi yönetiminin ajandasında ise öncelikle enflasyonla mücadele, sermaye piyasalarının ve yatırım ikliminin güçlendirilmesi ile cari açığın azaltılmasına yönelik adımların bulunacağı belirtiliyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi "Ekonomide yeni dönemin yol haritası" başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

Selvi yazısında Şimşek'in başarılı olacağı konusunda en ufak bir şüphesi olmadığını aktardı.

YOL HARİTASI

Şimşek'in görevi üstlenmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2.5 saat süren bir brifing verdiğini söyleyen Selvi, yol haritasını 3 başlıkla sıraladı:

1. Ekonomi yönetimini oluşturacak. Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın atanmasıyla bu süreç başlayacak. Merkez Bankası, “ekonominin kalecisi” olarak bilinir. Defansı aşsa da topun Merkez Bankası’ndan geçmemesi gerekir. O nedenle yeni ekonomi yönetiminde Merkez Bankası’na çok büyük bir görev düşüyor.

2. Ekonomi Programı Mehmet Şimşek’in, “Yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır” sözü tam da burada anlam kazanacak. Açıklanacak olan ekonomi programı ile yerli ve yabancı yatırımcı önünü görebilecek.

3. Yurtdışı yabancı sermaye

"FİNANS ÇEVRELERİ İLE BİR ARAYA GELECEK"

Öte yandan Selvi Mehmet Şimşek'in ekonomi bürokrasisini düzenleyip ekonomiyle ilgili programını açıkladıktan bir süre sonra yabancı finans kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geleceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri