Macaristan'ın Muğla ve Denizli Fahri Konsolosluğu açıldı

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın yürüteceği Macaristan'ın Muğla ve Denizli Fahri Konsolosluğunun ofisi açıldı.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, fahri konsolosluk, Muğla ve Denizli arasında kültürel alışverişten ticari anlaşmalara kadar geniş bir yelpazede ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak bir adım olarak öne çıkıyor.

Yeni diplomatik köprü, bölgesel düzeyde iki ülkenin daha da yakınlaşmasına olanak tanıyacak projelere de ev sahipliği yapacak.

İki ülke arasındaki köklü diplomatik ve kültürel ilişkilerin başlamasının 100. yılında, Macaristan'ın Muğla ve Denizli illerini kapsayan Fahri Konsolosluk ofisi resmi olarak açıldı.

Ofisin açılış törenine Muğla Valisi İdris Akbıyık, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın yanı sıra iş dünyasından isimler katıldı.

Açıklamada törendeki görüşlerine yer verilen Muğla Valisi İdris Akbıyık iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'ncü yılı münasebetiyle de Türk-Macar yılı ilan edildiğine dikkati çekerek, bu çerçevede Türkiye'de birçok etkinliğin bakanlıkların da katkısıyla devam ettiğini hatırlattı.

Akbıyık, Muğla'da Macaristan'a ilginin olduğunu vurgulayarak, "Üniversitemizde bir Macar kürsümüz var. Umarım bu Macaristan Fahri Konsolosumuz Hamdi Bey'in de katkılarıyla akademik, turizm, kültürel, ekonomik, sosyal her anlamda daha da artarak devam edecektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle hayırlı uğurlu olsun diyorum, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da mottoları olan "Dünya Kenti Muğla" vizyonuna çok önemli bir katkı olacağını düşündükleri girişimi hep beraber başlattıklarını belirtti.

- "Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirebilmek için büyük bir istekle çalışacağım"

Macaristan'ın Muğla ve Denizli Fahri Konsolosu Hamdi Akın ise iki ülke arasında 100 yılı aşkın süredir devam eden dostane ilişkilerin, fahri konsoloslukla daha da güçleneceğini belirterek, Muğla ve Denizli'nin kültürel ve ekonomik açıdan zengin bir yapıya sahip olduğunu ve bu illerin, Macaristan ile olan ilişkilerde önemli bir rol oynayacağına dikkati çekti.

Yeni fahri konsolosluğun ticari ve kültürel işbirliklerinin artırılmasında önemli bir köprü görevi göreceğine işaret eden Akın, "Diplomatik ilişkilerin kurulması olarak bir asra varan ancak geniş perspektifte çok daha uzun yılları kapsayan dostluk ve işbirliğini temsil eden bu önemli yılda, böylesine önemli bir göreve layık görüldüğüm için çok gururluyum. Bu görevi üstlenmek, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine katkıda bulunma fırsatı sunuyor. Ben de bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirebilmek için büyük bir istekle çalışacağımı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Akın, görevi süresince iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü daha da sağlamlaştıracak adımlar atacağını aktararak, "Bu önemli görevde bana duydukları güven için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Sayın Tamas Sulyok ve Macaristan Ankara Büyükelçisi Sayın Viktor Matsis'e şükranlarımı sunuyorum." açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Zincir markette çalışana sinirlendi, elindeki ürünü fırlatarak tepki gösterdi: O anlar kamerada
Erkek arkadaşının evinde ölü bulundu: Zehra'nın şüpheli ölümü
İBB’nin 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu etkinlik programı 2024

Ekonomi Haberleri