Kredi kartlarında asgari ödeme tutarı ne kadar olacak? Yeni kredi kartı düzenlemesi nasıl olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bireysel kredi kartları için eş güdümlü adımlar atıldı. Peki yapılan yeni düzenleme sonrası asgari ödeme tutarı ne kadar oldu?

Kredi kartlarında yapılan yeni düzenleme sonrası asgari borç ödeme tutarının ne kadar olduğu merak ediliyor. TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete'de, BDDK'nin konuya ilişkin Kurul kararı ise internet sitesi üzerinde yayımlandı.

KREDİ KARTLARINDA ASGARİ ÖDEME NE KADAR OLACAK?

Alınan karar ve yapılan düzenlemeye göre, BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı sunacak. Bireysel kredi kartlarında dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen kişiler, artık mevcut kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar yapılandırabilmiş olacak.

Ayrıca her aya düşen taksit tutarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına ilave edilecek. Yapılandırılmış olan kredi kartı borcunun en az yarısı ödeninceye dek ilgili bankadaki kredi kartı limiti çoğaltılamayacak.

Dönem borcunun yüzde 20'si olan asgari ödeme oranında sınır tutar, 25 bin TL tutarınadn 50 bin liraya çıkarıldı. 50 bin lira ve altında olan kredi kartları için asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20'si olurken, 50 bin lira ve üzerinde olanlarda yüzde 40 olarak uygulanmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri