Kredi kartından 750 TL alınması yasası ertelendi mi? Kredi kartı Savunma Sanayii Fonu yasa teklifi ertelendi mi?

Kredi kartlarından limiti 100 bin lira ve üzerinde olanlardan 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifinin ertelenip ertelenmediği merak ediliyor. Yasa teklifindeki son durum araştırılmaya başlandı. Peki yasa teklifi ertelendi mi?

Kredi kartından yapılacak olan 750 TL'lik kesintideki son durum araştırılıyor. Savunma Sanayi Destekleme Fonuna kaynak sağlamak için Meclise getirilen 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 lira tutarındaki katılım payı alınmasının yer aldığı teklifin görüşmeleri bütçe sonrasına ertelenmiş oldu.

KREDİ KARTI 750 TL'LİK KESİNTİYİ İÇEREN YASA TEKLİFİ İPTAL Mİ?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konu hakkında konuşarak “Teklifte yer alan unsurların daha detaylı incelenmesi sonucu itirazlar söz konusu oldu" dedi. "Vatandaşlarımızın bazı itirazları oldu." diyen Güler, "Teklifimiz biraz daha detaylı bir incelemeye alacağız. Bütçemiz görüşüldükten sonra Plan Bütçe Komisyonumuzda gerek itiraz edilen hususlar, gerek diğer kalemlerdeki miktarları tekrar değerlendirmek üzere şimdilik görüşmeleri tamamlamış olduk” dedi.

Kredi kartından yapılacak olan 750 TL'lik kesinti yasası 2025'e ertelendi.

Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da düzenlemenin tekrardan incelemesi için talimat verdiğini söyledi ve teklifin bütçe görüşmelerinin sonlanmasının ardından 2025’te yeniden gündeme alınacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ahmet Özer, Kemal Deniz Bozkurt'u suçladı: 'Bize kumpas kurdu'
Türkiye İş Bankası'ndan kadın çiftçilere destek
2025 Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Zam geliyor! 2025 Bedelli askerlik ücreti belli oldu mu?

Ekonomi Haberleri