Kredi kartı limit değişikliği, limit düşürme nasıl yapılır? Kredi kartı limiti düşürme yöntemi

TBMM'ye sunulan teklifte yer alan "100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartlarına 750 TL katkı payı ödemesinin" gündeme gelmesinin ardından kredi kartı limit düşürme yöntemi merak ediliyor. İşte kredi kartı limit değişikliği, limit düşürme yöntemi...

Önceki gün AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulmuştu. Teklifte yer alan maddelerden biri ise kredi kartı limitleri hakkında oldu.

En dikkat çeken maddelerinden biri olan söz konusu maddede, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kart sahiplerinden her yıl 750 TL savunma sanayi fonu katılım payı alınması ifadeleri yer aldı. Söz konusu düzenlemenin hayata geçmesi halinde 100 bin TL üzerindeki limitlere sahip kart sahiplerinin bahsedilen ücreti ödemesi istenmiş olacak.

Peki kredi kartı limiti nasıl düşürülür, limit değişikliği nasıl yapılır?

KREDİ KARTI LİMİT DÜŞÜRME NASIL YAPILIR?


Yaşanan gelişmenin ardından pek çok vatandaş, kayıtlı olduğu bankalarına başvuruda bulunarak kart limitlerinin 99 bin TL’ye düşürülmesi talebinde bulundu. Türkiye genelinde 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartlarının sayısının ise 61 milyon 955 bin 106 olduğu öğrenildi.

Kredi kartı limitleri banka uygulamaları üzerinden düşürülebiliyor.

Kredi kartı limit düşürme işleminin nasıl yapılacağı merak ediliyor. Öncelikle bankanızın mobil uygulaması ya da internet bankacılığı hizmeti üzerinden kredi kartı limitinizi düşürmek için başvuru yapılabilmekte. Ayrıca vatandaşlar mobil uygulama üzerinde bulunan “Kart Ayarları” ya da “Limit İşlemleri” menüsünden bu işlemi gerçekleştirebilmekte.


ÇAĞRI MERKEZİ ÜZERİNDEN KART LİMİTİ DÜŞÜRME İŞLEMİ

Pek çok bankanın limitleri uygulama üzerinden düşürülebilmekte. Ancak Akbank kullanıcıları limitin uygulama üzerinden düşürülemediğinden şikayetçi. Bankaya kayıtlı hesabı ve bu bankadan kredi kartı sahibi olanlar ise limit düşürmek için bankanın müşteri hizmetlerini aramak veya kredi kartını tamamen iptal ettirmek zorunda.

Bankaların müşteri hizmetleri aranarak kredi kartı limiti düşürme talebinde bulunulabilmekte.

BANKAYA GİDEREK LİMİT DÜŞÜRME

Limit düşürmenin bir diğer yöntemi ise bankaya gitmek. Bir banka şubesine giderek kredi kartı limitinizi düşürme talebinde bulunabilirsiniz.


ATM'DEN LİMİT DÜŞÜRME

Bazı bankalar, ATM üzerinden de kredi kartı limit değişikliği yapılmasına imkan vermekte. Bu bankalarda ATM menüsünden "Kart Ayarları" kısmına giriş yaparak limit düşürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Zararları bitmiyor: O böceği görürseniz imha edin! İşte kahverengi kokarca böceği zararları
Dolar haftayı nasıl kapattı? 12 Ekim Cumartesi euro ve dolar ne kadar oldu, kaç TL? Güncel euro fiyatları...
Kira Ödemesinde Banka Kesintilerine Dikkat! Yargıtay’dan Kiracılara Kritik Uyarı

Ekonomi Haberleri