Kıdem tazminatı kalkıyor mu, kalktı mı? Resmi Gazete'de yeni düzenleme: İşte kıdem tazminatı hakkında son yenilikler

Vatandaşlar son gelişmelerin ardından "Kıdem tazminatı kalkacak mı, kalktı mı?" sorularını sorgulamaya başladı. İşte kıdem tazminatı hakkında merak edilen detaylar...

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karar sonrası kıdem tazminatı kalkıyor iddiaları gündeme geldi. OVP'de tamamlayıcı emeklilik sistemi gündemde bulunurken, işverenlerin de katkı sağlayacağı sistem “kıdem tazminatına alternatif” şekilde görülmekte. Peki kıdem tazminatı kalkıyor mu?


2024 KIDEM TAZMİNATI KALKIYOR MU?


Kıdem tazminatı tartışmaları tekrardan başlıyor. Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe giren Orta Vadeli Program’a göre, senenin ilk çeyreğinde yeni nesil çalışma modelleri olarak geçen esnek çalışma modelleri hakkında yeni düzenlemeler yapılacak.

Çalışmalar sonrası ise sosyal güvenlik sistemi masaya yatırılacak, ardından yılın ikinci çeyreğinde sosyal güvenlikle ilgili yeni düzenlemeler gerçekleştirilecek.


TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİNE Mİ DAHİL OLACAK?


OVP’de bulunan yapısal düzenlemeler arasında yer alan maddede “Otomatik Katılım Sistemi’nin (OKS) işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulacaktır” ifadesi dikkat çekti.

Gerçekleşecek düzenleme ise kanun haline gelecek. Tamamlayıcı emeklilik hakkındaki yapılacak düzenleme daha önce de programlara eklenmişti fakat gelen önemli itirazlar sebebiyle uygulanmamıştı.

Düzenlemede tamamlayıcı emeklilik sistemine işverenlerin de dahil olması beklenmekte. Ayrıca zorunlu olarak uygulanması halinde bu sistemin kıdem tazminatının yerine geçeceği düşünülmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yankı Erel 76. TED Open’da şampiyon!
Otogar yolunda kaza geliyorum demedi!
Adalet Bakanı Tunç'tan Dilan Polat açıklaması

Ekonomi Haberleri