İş adamlarının gelişi bir kelebek harekatıdır

Sürekli göç veren ve batı illerinin adını metropol yaparak başta trafikte olmak üzere, betonlaşmada, yeşil alanların yok edilişinde ve diğer bir çok nedenden dolayı bunalıma sokan doğu illerine yönelik yatırım teşvikleri çıkaran ve bu teşviklerle birlikte başta doğulu iş adamlarına olmak üzere tüm iş adamlarına seslenen hükümetlerin en sonuncusu ve diğerlerinden biraz daha samimi olduğuna inandığımız, gördüğümüz mevcut iktidarıdır.

Sürekli göç veren ve batı illerinin adını metropol yaparak başta trafikte olmak üzere, betonlaşmada, yeşil alanların yok edilişinde ve diğer bir çok nedenden dolayı bunalıma sokan doğu illerine yönelik yatırım teşvikleri çıkaran ve bu teşviklerle birlikte başta doğulu iş adamlarına olmak üzere tüm iş adamlarına seslenen hükümetlerin en sonuncusu ve diğerlerinden biraz daha samimi olduğuna inandığımız, gördüğümüz mevcut iktidarıdır.

Ve bunlar olurken yine metropolerde bulunan ve doğu bölgelerimizden bu kentlere göç etmiş olan insanları gelenek, göreneklerini terk etmeden ‘Güçlü Bir Lobi’ oluşturma çabası içindeki federasyon, derneklerde başta kendi hemşerilerine olmak üzere batıda ki iş adamlarını doğdukları topraklara davet eder, yatırım yapmalarını ister.

Bunun en güzel örneğini sergileyen onca stk, federasyon ve dernekler arasında bulunan, son üç yıldır bu yönde ciddi çalışmalara imza atan İstanbul’daki Ardahanlıları temsil eden ve kısa adı ARDAFED olan merkezi İstanbul/Şişlide bulunan Ardahan Dernekler Federasyonudur.

Sık sık iş adamlarını bir araya getiren, onları bölge stk ve siyasileriyle tanıştıran ve memleketin olduğu gibi doğunun bu bölgelerde doğmuş ama doymak için başta İstanbul olmak üzere batı kentlerine göç etmiş olan ailelerin iş adamı, iş kadını olmuş fertlerini yatırıma çağıran ARDAFED’in bu yöndeki çağrısı yatırım teşvikleri kapsamında 6. Bölge olan Ardahan’ın Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın davetiyle sonuç vermiş ve bir grup Ardahanlı iş adamı memleketlerinde ne gibi yatırım yapılabileceğini öğrenmek, kendilerini de neler yapabileceğini görmek için topluca Ardahan’ageliyorlar.

Başta ARDAFED’in İşadamları Konseyi çalışmalarının öncüsü olan Ardahanlı İşadamı Ali Rıza Nasıroğlu olmak üzere ARDAFED Başkan Yardımcısı/İşadamı Erdinç Koçak, KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, Çıldır Federasyonu Başkanı/İşadamı Kemal Şimşir, Ardahan Pendik İl Derneği Başkanı/İşadamı Adnan Köroğlu, Ardahan Sultangazi Avrupa Ardahan İl Derneği Başkanı Akın Bozkaya, Ataman Özgür, Ayhan Korkmaz, Cebrail Kamacı, Dinçer Kızılkaya, Doğukan Tatar, Erkan Azeri, Evren Öztürk, Fahri Altun, Gültekin Özyıldırm, Halis Köroğlu, Halit Karahan, İmdat Tatar, Nihat Tanrıkulu, Sit Üstündağ, Serpil Çelik Savaş, Sezer Tatar, Sinan Savaş, Şamil Yağan, Şentürk Apaydın, Talya Atalay, Tarkan Kaya ve Veysel Karatay gibi iş adamı, stk başkanı, gazetecinin katılacağı bu gezi bugünkü Pınar Et’in ilk örneklerinden olan ilk adı Kars-Et olan Ardahan’ın vilayet olmasıyla adı Ardahan-Et Kombinası olan et kombinasının kurulmasına vesile olmuş yıllar önceki iş adamlarının Ardahan ziyaretini hatırlatır gibi..

Umut ediyor, umut ediyoruz ki başta kendilerini davet eden ESOB Başkanı Mustafa Morkoç olmak üzere Ardahan Valiliği, Ardahan Belediye Başkanlığı, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Belediye Başkanları, Yerel Basın ve kısacası Ardahan en güzel şekilde karşılanacak ve bana göre bir Kelebek harekâtı olan bu harekatın yarın daha da büyüyerek, bir o kadar ciddi büyük ziyaretlere, işlere dönüşür.

Dönüşsün ki; Artık kentleri boşaltmaya başlayan göçü durduracak olan ciddi yatırımların Ardahan’ın da içinde bulunduğu doğu illerimize de nasip olur.

Bu ziyareti çok önemsiyor, başta çatısı altında Ardahanlı İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin de olduğu ARDAFED olmak üzere ESOB’a onlara inanan iş adamı, iş kadınlarımıza teşekkür ediyor, devleti temsil edenlerin bu ziyareti ciddiye almasını, siyasilerin ise bu önemli ziyaret siyasallaştırmadan sahiplenmesini, bu yolda ömrünü tüketen bir Ardahanlı, bir Gazeteci, birkaç stk başkanı ve Ardahan'ın 3. Lig de temsil etmek için Bölgesel Amatör liginde temsil eden ancak maddi ihtiyaca muhtaç Serhat Ardahan Spor adına rica ediyorum.

Çünkü..

Bir insan dünyayı değiştirebilir mi? İlk söylendiğinde çok zor görünüyor. Zor, ama imkansız değil... Tarih, insanlıklarıyla, buluşlarıyla, duruşlarıyla, görüşleriyle bazı insanların dünyamızı güzelleştirme örnekleriyle dolu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri