İHA'lara ilgi büyük

Türkiye’nin yenilikçi İHA üreticisi UAVERA, Türkiye'nin Anayurt ve Sınır Güvenliği Fuarı SEDEC 2022’de kendi üretimi CGT50 ve Cengaver İHA’ları sergiledi. UAVERA standı, fuara katılan yerli ve yabancı birçok katılımcıdan yoğun ilgi gördü

Coşkunöz Holding şirketlerinden Türkiye’nin yenilikçi İHA üreticisi UAVERA, anayurt güvenliği ve sınır güvenliği fuarı SEDEC 2022’deki standı ve sergilediği ürünler ile yerli ve yabancı katılımcılardan büyük ilgi gördü. Savunma Sanayii Başkanlığı ile Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği destekleriyle 28-30 Haziran 2022 tarihlerinde Ankara ATO Kongre ve Sergi Sarayı Congresium’da 3. kez gerçekleştirilen SEDEC fuarında, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Milli İstihbarat Başkanlığı ile 50’ye yakın ülkeden ihtiyaç makamları, son kullanıcılar, satın alma heyetleri ve KOBİ’ler bir araya geldi. Fuarda UAVERA, milli imkânlarla tasarlanan CGT50 ve Cengaver İHA’larını sergiledi.

Dikkatler İHA’nın üzerindeydi
CGT50 ve Cengaver İHA, SEDEC 2022 fuarının açılışından son güne kadar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. UAVERA standını Jandarma Genel Komutanlığı’nın yanı sıra Arjantin, Bosna Hersek, Hollanda, Hırvatistan, Pakistan ve Kenya Savunma Bakanlığı temsilcileri başta olmak üzere birçok katılımcı ve firma yetkilisi ziyaret ederek İHA’lar ve UAVERA’nın diğer ürün ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kendi kulvarında lider
Yerli ve milli İHA ve uçuş kontrol sistemleri geliştirmeyi amaçlayan UAVERA’nın fuarda sergilediği İnsansız Hava Aracı CGT50, kendi kulvarında belirgin özellikleriyle öne çıkıyor. Piste ihtiyaç duymadan dikey iniş kalkış yapabilen bu İHA’lar, daha sonra benzinli motorunu devreye alarak görevlerini gerçekleştirebiliyor. Yerli yazılım ve kontrolcüler ile donatılmış olan İHA’lar zorlu hava koşullarında ve tam otonom olarak görev yapabiliyor. Bulut altı İHA sınıfında yer alan CGT50 İHA, 6 saate kadar havada kalma ve 150 kilometreye kadar olan iletişim menzili ile sınıfında lider konumda. 2020 yılında eklenen uydudan kontrol, hisset kaçın, çarpışma önleyici ve sürü kabiliyetleri sayesinde de bu liderliğini pekiştiriyor. CGT50 İHA, HAVELSAN ve UAVERA ekiplerinin birlikte yürüttükleri bir proje ile HAVELSAN’ın sistemlerine de entegre edildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri