Fiyatı artmaya başlayan ekmeğe Temmuz’da yurt genelinde yeni zamlar uygulanacak! Ekmek fiyatı ne kadar olacak?

Asgari ücrete beklenen zam geldi. Net asgari ücretin 11.402 TL’ye yükseltilmesinin ardından bu kez de ekmek fiyatlarına zamlar gelmeye başladı. Yetkililer Temmuz ayı itibariyle tüm yurtta ekmek fiyatlarının 7 - 7,5 TL aralığında olacağını belirtti.

Milyonlarca vatandaş, yükselen enflasyon ile birlikte Türk Lirasında görülen değer kayıplarının ardından asgari ücret zammını beklemeye başladı. Bir süredir merakla beklenen asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre Temmuz ayı itibariyle asgari ücrete yüzde 34 oranda zam yapıldı ve net asgari ücret de 11.402 liraya yükseldi. Ancak asgari ücret zammını hız kesmeden ekmek fiyatlarına yansıyan zamlar takip etti.

Birçok şehirde ekmek fiyatlarına peş peşe zamlar gelmeye başladı. Gelen açıklamalara göre Temmuz ayında tüm yurtta ekmek fiyatlarına zamlar uygulanacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaptığı açıklamada gelecek olan bu zamların ardından ekmek fiyatlarının Temmuz itibariyle 7 ile 7,5 TL arasında olacağını belirtti. İşte detaylar…

“EKMEK 10 LİRA OLACAK” İDDİALARINA AÇIKLAMA

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen seçimlerin ardından ilk zamlar enerji ve ekmek piyasasında kendisini göstermişti. Birçok şehirde ekmek fiyatlarına peş peşe zamlar gelirken, bu süreçte ekmek fiyatının 10 lirayı bulacağı iddiaları da gündeme geldi. Ekmek fiyatı henüz 10 liraya ulaşmadı ancak ülke genelinde fiyat yükselişleri görülmeye başladı. Konuya ilişkin olarak Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ankara’daki genel merkezden açıklamalarda bulundu.

EKMEK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada, “Hiç fırıncılık yapmayan, dernek adı altında olan kişiler ‘ekmek 10 lira olacak’ söylemlerini tekrar gündeme getirmeye başladılar. Bunun yanında uncular da ekmek fiyatlarını konuşmaya başladı. Bu mesleği icra etmeyen, açıklama yapma yetkisi olmayan insanların, halkımızın temel gıda maddesi olan ekmek konusunda bilgilendirme yapmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Temmuz ayı içinde peyderpey olarak illerde, ekmeğin 25 TL olan azami kilogram fiyatının 35,5 lirayı geçmeyeceği yönünde öngörüleri olduğunu belirten Balcı, “Bazı vilayetlerde bu 200 gram 7 lira olarak uygulanır, bazı vilayetlerde 210 gram 7,5 lira olarak uygulanır. İle göre farklılık arz edebilir ama 200 - 220 gram bandında değişiklik arz edebilir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri