Eylül ayı kira artış oranı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2024 Eylül ayı konut ve iş yeri kira artış oranı...

Eylül ayının gelmesiyle beraber Eylül ayı kira artış oranı merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları sonrası Eylül ayı kira artış oranı da belli olacak. İşte kira artışı hakkında merak edilenler...

TÜİK tarafından her ay, bir önceki ayın enflasyon oranları açıklanıyor. Bu ay açıklanacak enflasyon rakamları 3 Eylül Salı günü kamuoyu ile paylaşılmış olacak.

2024 Eylül ayı kira artış oranı da bu açıklama sonrası belli olmuş olacak. TÜİK tarafından duyurulan enflasyon rakamları ile pek çok kalemde oranlar belli oluyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz sene kira artışında fahiş fiyatın önüne geçmek için devlet tarafından sınırlama uygulanmıştı.

Bu sene ise kira artış sınırlaması Temmuz 2024 tarihinde bitmişti. Peki 2024 Eylül ayı kira zammı ne kadar oldu?


2024 EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?


2024 Eylül ayı kira artış oranı, enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından netleşecek. Rakamlar belli olduğunda sayfamızda yer vereceğiz.


BAKANLIKTAN ALTIN CİNSİ KİRA İÇİN UYARI GELDİ


Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın cinsi kira için bir uyarı geldi. Bakanlık kira bedelinin altın cinsinden ödenmesine ilişkin sözleşmelerin mevzuata aykırı olduğunu açıkladı ve bu olayın mağduriyete neden olacağını duyurdu.


Önceki gün gündeme gelen bir ev sahibinin kira bedelini ve zam oranını altın cinsinden belirlemesi olayı sonrası Bakanlıktan konuyla ilgili uyarı açıklaması geldi.

Yapılan açıklamada, "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar’da 2018’de yapılan değişiklik kapsamından söz edildi ve "Türkiye’de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacağının hüküm altına alındığı" ifadeleri hatırlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

2024 TÜİK Ağustos ayı enflasyonu oranı kaç oldu? Ağustos ayı enflasyon oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Eylül ayı Aile Destek Ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 2024 Eylül Aile Destek Ödemesi ödeme tarihi!
Kayıp Narin’i arama çalışmaları 13’üncü gününde: Amca tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Ekonomi Haberleri