Ev onarımı, yapımı ve eşya alımına 100.000 TL'ye kadar destek verilecek! Başvuru şartları ve detaylar belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 100.000 TL’ye kadar destek ödemeleri yapılmaya başladı. Ev onarımı, yapımı ve eşya alımı için ihtiyaç sahiplerine ödenecek. Detaylar belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılında da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sosyal destekler verilmeye devam ediyor. Başvuruda bulunan kişilere 35.000 TL ile 100.000 TL arasında ödeme yapılması hedefleniyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için ev onarımı, yapımı ve eşya alımı için ödeme yapılması planlanıyor. Nakit desteklerden yararlanmak isteyenler için detaylar belli oldu. Belirlenen şartları sağlayan kişiler 100 bin TL’ye kadar sosyal destekten yararlanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destekler ödenemeye devam ediyor. Bu kapsamda belirlenen şartları sağlayan vatandaşlar için ev onarımı, yapımı ve eşya alımı için ödeme yapılacak.

Bakanlık tarafından yapılacak sosyal destekten yaralanmak isteyenlerin ise kısaca şu şartları sağlamaları gerekiyor:

  • Hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması.
  • Yaşlı, engelli, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartları sağlamak.
  • Onarımı yapılacak konutun ya da ev yapımı için arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.
  • İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere uygun olması şartlarının sağlanması vb.

EV ONARIMI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından 35.000 TL ile 100.000 TL arasında yapılması öngörülen sosyal destek kapsamında başvuruların e – Devlet üzerinden yapılması gerekiyor. Ayrıca isteyenlerin bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvurularını yapmaları sağlanacak.

Başvuru sonrasında işlemleri onaylanan kişilere Ziraat Bankası üzerinden ödemeler yapılacak. Yapılan başvuru kapsamında yardım miktarı ihtiyaca göre ve yararlanılacak sosyal yardım türüne göre değişmektedir. Ev yapımı için verilen ödeme tutarı 100 bin TL olurken, ev eşyası alacaklar için 10 bin TL’ye kadar yardım verilebiliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için ayrıca farklı tür destek ödemelerine de devam ediliyor. Başvuru şartlarını sağlayanlar söz konusu desteklerden yararlanabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri