Et Fiyat Artışını Önlemek İçin Hindi Önerisi

Son günlerde hızla artan et fiyatlarına Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nden öneri geldi. Hindi üretimini arttırılmalı..

Fatma Müge Yücetürk- Son günlerde oldukça artan et fiyatlarına Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nden ilginç bir öneri geldi. "Hindi üretimine ağırlık verilmeli ve sığır eti üzerindeki baskıyı azaltmak için ise koyun üretimine ağırlık verilmeli" ifadesini kullandı.

 Hürriyet Gazetesi'nden Meltem Özgenç'in haberine göre;

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Yüksek Haysiyet Divan Başkanı Engin Sakarya, son dönemde artan et fiyatlarını düşürmek ve sığır eti üzerindeki baskıyı azaltmak için hindi üretilmesi önerisinde bulundu.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Murat Arslan ise, “Coğrafi dağılıma bakıldığında hastalığın oldukça yaygın bir seyir izlediği, bunda da yaşadığımız depremin etkili olduğu düşünülüyor. Deprem sonucu bölgeden zorunlu hayvan çıkışının artması, hayvan hareketlerinin kontrolünün aksaması, hastalığın yayılmasında önemli rol oynadı. Hastalığı önlemek için bugüne kadar 10 milyondan fazla SAT-2 antijeni içeren aşı üretildi ve uygulandı” şeklinde ifade etti.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Yüksek Haysiyet Divan Başkanı Engin Sakarya, “Kırmızı et üretiminde yüzde 90 sığır eti, yüzde 10 civarında da  eti oluyor. Beş yıllık kalkınma planlarında her zaman ‘koyun ve kuzu besisini artırarak 200 bin ton, yani en azından sığır etinin yüzde 20’si kadar bir üretim elde edilirse iyi sonuç alınır’ deniliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri