En düşük memur emekli maaşı 15 bin lirayı aşabilir! Uzman isim memur ve emekli maaşlarında son tahminini yaptı!

Temmuz ayında memur ve emekliye yapılacak zamlarda beklenti bir hayli artmış durumda. Asgari ücretin de belli olmasının ardından memur ve emekli maaş zammı gündeme geldi. Memur ve emekli maaşında şaşırtan rakamlar…

Asgari ücret 2023 Temmuz ara zammının kısa süre önce açıklanmasının ardından memur ve emekliler tarafında da beklentiler arttı. Yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL olan asgari ücretin artından memur ve emeklilerin ne kadar bir artış alacağı araştırılmaya başladı.

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkacağının duyurulmasının ardından buna ek olarak enflasyon farkı, refah payı, toplu sözleşme, kıdem ve meslek grubuna göre değişen birçok etken de memur maaşlarını etkileyecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 15 BİN LİRAYI GEÇEBİLİR!

Memur ve emekli maaşları ile ilgili yepyeni tahminler gelmeye devam ediyor. Posta’da yer alan habere göre Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasının ardından ortaya çıkacak rakamları değerlendi.

Memur emeklisinin maaş artışlarının SSK ve Bağ Kur emeklisinden farklı olduğunu aktaran Karakaş, 22 bin lira memur maaşını baz aldığında en düşük memur emeklisinin maşının 7 bin 901 lira olduğuna işaret etti. Yeni zammın uygulanmasının ardından bu rakamın 15 bin 320 TL’ye çıkacağını ifade etti.

BEKÇİ, POLİS, HEMŞİRE MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2023 Temmuz ayı itibariyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükselirken, polis, bekçi ve hemşire maaşı da bu meslek grubunda çalışanlar tarafından merak edilmeye başladı. En düşük memur maaşını yakalamak için uygulanacak zam oranlarına göre bekçi maaşının 15 bin 170 TL’den 27 bin 579 TL’ye çıkacağı aktarıldı.

Hemşire maaşının ise söz konusu zam oranlarına göre 16 bin 900 TL olan maaşının 30 bin lirayı aşacağı ifade edildi. 19 bin lira civarında olan polis maaşının ise 33 bin liraya kadar çıkabileceği aktarılıyor. Kesin rakamlar ise Temmuz ayında belli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Bu fırsat kaçmaz, 5 dakikada eviniz olsun

Ekonomi Haberleri