Emeklilik sisteminde değişiklik mi olacak? Emeklilikte yaş, prim ve çalışma gün sayısı nasıl olacak?

Eylül ayının gelişiyle beraber milyonlarca emeklinin gündemine emeklilik sistemi geldi. Emeklilik sistemi ve prim gün sayısında değişiklikler olup olmayacağı hakkında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den açıklama geldi.

Emeklilik sistemi milyonlarca emekli adayının gündeminde yer alıyor. Son gelişmelerle beraber konu yakından takip edilmeye başlandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konu hakkında yaptığı açıklamada hem prim miktarını hem de yaşı esas alacak bir sistemden bahsetti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamasında "Hem prim miktarını esas alacak, hem yaşı esas alacak ve ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Güler açıklamasının devamında "Tabi bakanlığımızın bu konuda çalışmaları vardır. Ama şu anda bir yasal düzenleme açısından elimizde böyle bir metin yok. Bunu ilerleyen zaman dilimi içerisinde daha geniş çerçevede çalışmak lazım." şeklinde konuştu.

EMEKLİLİKTE YAŞ VE PRİM GÜN SAYISI YÜKSELECEK Mİ?

Güler "Dünyada 3-4 çalışana karşılık bir emeklinin, Türkiye'de ise 2 çalışana karşı bir emekli var. Avrupa'nın çok gelişmiş ülkelerinde bizim ülkemizde olduğu gibi 40'lı, 45'li, 50'li yaşlarda bir emekliye rastlayamazsınız. Oradaki emeklilik yaşı 65'tir, 67'dir." ifadelerini kullandı.

UZMAN İSİMDEN "EMEKLİLİK SİSTEMİ" YORUMU

Bunun yanı sıra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin konu hakkında TRT Haber'e açıklama yaptı ve "Yeni bir düzenleme olma ihtimalini zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Burada AK Parti Grup Başkanı Sayın Abdullah Güler'in aslında ifade ettiği açıklamalarında da var. Buna dair herhangi bir yasal düzenleme ya da bir taslak yok. Ancak sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği açısından zaten hem Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı hem hükümet elbette çalışma yapar." şeklinde konuştu.

"Zira bu mesele ülkemizde yaşayan 85 milyon vatandaşımızı aynı zamanda ülkemiz dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını da ilgilendiriyor." diyen Zengin, "Sosyal güvenlik sistemi vatandaşlarımızın ilaç giderlerini, tedavi giderlerini, hastane giderlerini, emeklilik maaşlarını veren bir kurum. Dolayısıyla ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Biliyorsunuz Türkiye'de ortalama yaşam süresi artıyor. İnsanların yaşlılık dönemindeki gerek sağlık hizmetlerine gerekse ekonomik olarak emekli maaşlarına büyük ihtiyaçları oluyor. Dolayısıyla burada da bu hizmetlerin niteliğinin nasıl arttırılacağına dair de kafa yoruluyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Avcılar'da iş yerine 11 gün arayla ikinci saldırı: Saldırgan her yerde aranıyor
Bahçeli, 'Mustafa Kemal'in askerleriz' diyen teğmenlerin 'gayesini sorguladı': 'Netliğe kavuşmalı'
CHP, Can Atalay için Meclis'i 2'nci kez olağanüstü toplantıya çağırdı

Ekonomi Haberleri