Elif Rahvancı kimdir? Kariyeri ve iş hayatı

Elif Rahvancı, İstanbul'da doğdu. Rahvancı, Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdikten sonra aynı üniversitede yüksek lisansını İşletme üzerinde yaptı. Elif Rahvancı, CITIBANK'ta hazine departmanında, iş hayatına başladı. CITIBANK'ta, yenilikçi çalışma sistemiyle girişimcilik hayatının ilk temellerini attı. 

Elif Rahvancı, İstanbul'da doğdu. Rahvancı, Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdikten sonra aynı üniversitede yüksek lisansını İşletme üzerinde yaptı.

Elif Rahvancı, CITIBANK'ta hazine departmanında, iş hayatına başladı. CITIBANK'ta, yenilikçi çalışma sistemiyle girişimcilik hayatının ilk temellerini attı. 

Rahvancı, bir müddet sonra iki ayrı aracı kurumda görev aldı. 2005 yılında Orta Doğu'ya yönelen Rahvancı, Körfez ülkeleriyle yatırım ekonomilerı ve fınansmanı üzerine calışmalar yaptı.

BOT (Yap İşlet Devret) modelli çalışmalar üzerine uzmanlaşmış olup aynı zamanda dünyanın ilk BOT (Yap İşlet Devret) modelli borsasını, Suriye Menkul Kıymetler Borsası'nı ve Gayrimenkul Borsası'nı kurdu. 20 yıl süre ile işletme haklarına sahiptir.(2005-2010)

Başarılarıyla dikkat çeken Elif Rahvancı, Finacial Times'ın resmi davetlisi olarak Londra'da ki bir seminere “Türkiye'de Bankacılık” üzerine konuşmacı olarak davet edildi. (2006)

Birleşik Arap Borsası'nın kuruluş temellerini atmış olup bu yöndeki çalışmalarına devam etmektedir. Orta Doğu'da pek çok ailenin Türkiye yatırımlarının temsilcisidir.

Türkiye'de ki ilk özel portfoy yönetim şirketinde kurucu ortaktır. (2007)

2009 yılında Overseas Development Corparatıon isimli Amerikan şirketinde hukumet ve devlet ilişikilerinden sorumlu danışman olarak görev aldı. Overseas Development Cooperation (ODC), 1956 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde, Amerikan yasaları çerçevesinde kurulmuş ve Savunma, Ticari, Özel Metaller, Yenilenebilir Enerji ve Tarım ve İnşaat bölümleri aracılığıyla dört ana iş alanında faaliyet göstermektedir. Genel yönetim, Connecticut, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki genel merkezidir. Elif Rahvancı, ODC firmasının Türk Hükümeti ve Devleti arasındaki ulusal ve uluslararası iletişim ve network'ü yönetti. Şirketin sahibi Atilla Türkkan'ın 2019'daki vefatına kadar şirkette yer aldı.

Türkiye Varlık Fonu için Abu Dhabi'de tüm körfez ülkelerinin prenslerinin, krallarının ve yöneticilerinin yer aldığı bir heyet oluşturdu.(2017)

Oxford Üniversitesi konuşmacısıdır, konuşma metni uzmanlık alanı olan Körfez ülkeleri ve Türkiye'nin finansal ilişkisidir. 12 Mayıs 2018'deki konuşmasından hemen sonra aynı gün, Londra'da İngiliz Hükümeti ve Kraliçe Elizabeth tarafından düzenlenen Tatlıdil Formu'na katılarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'ı karşıladı.

2018'de Savunma Sanayi yatırımları cercevesınde Antalya'da Rusya Federasyonu yetkililerini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel danışmanı dünyaca ünlü filozof Alexander Dugın'i ağırladı.

2018'de Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Enerjı Bakanlığı'nca oluşturulan Enerji Çalıştayı'na katıldı, “Yenilenebilir Enerji“ üzerine konuşmacı oldu.

2019'da Türkiye Cumhuriyeti hukumeti yetkilileri ve bakanları ile birlikte Amerikan Türk İş Gelişme Konseyi ile Amerika Birlesik Devletleri'nde ülkemizi temsil etti. İkili ticari ilişkilerin geliştirlmesi adına pek cok görüşme yapmış olup 2019 yılı Temmuz ayında eski Amerikan İçişleri Bakanı Ryan Zinke'i ve beraberinde ki Amerikalı yatırımcı ve işadamlarını eski Başbakanlardan Bınali Yıldırım ile ve Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi ile birlikte İstanbul'da ağırladı. Türkiye ve Amerika Bırlesık Devletleri ve Amerikan Tıcaret Odaları ile imzalanan 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması başaran ekibin içinde yer aldı.

Amerikan Borsası'na da kote bazı enerjı şirketlerinin Türkiye temsilcisi olup, Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama projesi ile ilgili calışmalar yapmaktadır.

Kuzey Irak ve Irak petrolleri ile ilgili bağlantılar düzenleyerek, transit geçiş ve enerjı karsılıgı Türk mal ve hizmetlerinin barterı çalışmaları yapmaktadır.

Birlesmiş Milletler'de “Dünya Barışı”üzerine yapılan konferanslara katıldı. (2019)

Elif Rahvancı, gayrımenkul projelerıninde yer aldığı pek cok mega proje için fon temin etmektedir.

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi'nin icra kurulunda olup, Türk-Amerikan Tıcaret Odaları ile imzalanan 100 milyar dolarlık ticaret antlaşmasına istinaden, Türk şirketlerinin ABD'de pazarında yer almasını sağlamaktadır.

Özel sektöre ait bazı şirketlerde icra, danışma ve yönetim kurullarında yer almaktadır.

Teknoloji ve yapay zeka özellikle ilgilendiği konular olup, teknolji projelerini Silikon Vadisi'ne ve Körfez'deki en büyük fonlara taşımaktadır

AHBAP, Uluslararası Down Sendromlular Konfederasyonu, Bahçelievler Sheikh Zayed Çocuk Vakfı, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Gezen Sinema ve geliri lösemili çocuklara bağışlanacak sinema film projeleri gibi, pek çok sosyal sorumluluk projesinde, dernek ve vakıflarda gönüllü olarak görev almaktadır.

Elif Rahvancı, 2021 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'nde kraliyet ailesine ait bir şirkette resmi ortak oldu. BAE'de yapılacak olan yatırımlardan yetkili olup Körfez'deki en büyuk ailelerin yurt dışı yatırımlarından da  sorumludur.

Elifrahvanci.com'dan alınmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri