Elektrik faturasını yarı yarıya azaltan 1 kaşıklık mucizevi yöntemle kabarık faturalardan kurtulabilirsiniz!

Elektrik faturalarında görülen artışlar sonrası tasarruf yapmak isteyenler için ipucu hazır! Bu yöntemle elektrik faturanızı siz de ciddi ölçülerde azaltabilirsiniz. İşte elektrik faturalarını neredeyse yarı yarıya indirecek olan o ipucu…

Birçok vatandaş, elektrik faturalarına yalnızca fatura geldiği zaman dikkat ediyor. Yüksek gelen faturalar her defasında şaşırtsa da bunu önlemenin yolları bulunuyor. Kabarık gelen elektrik faturalarını neredeyse yarı yarıya indirebilecek olan birkaç yöntemi denediğinizde, siz de aradaki net farkı kolayca görebileceksiniz.

Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ampuller, televizyon, ütü, fırın gibi birçok elektronik ürünün doğru kullanımı, elektrik faturalarınızda azalmayı sağlayacaktır. Evinizdeki elektronik ürünleri farkında olmadan yanlış yöntemlerle kullanıyor olabilirsiniz. Bu ipuçlarını uygulayarak siz de aradaki farkı görebilirsiniz. İşte detaylar…

ELEKTRİK FATURASI NEDEN YÜKSEK GELİR?

Evlerde elektrik tüketimlerinin faturaya daha kabarık yansımasının birçok bilindik nedeni olabilir. Örneğin ışıkları gereksiz yere açık tutmak, tasarruf ampulu veya LED ampuller yerine farklı ampuller kullanmak, telefonların ve diğer elektronik cihazların şarj kablolarını prizde bırakmak, bilgisayar ve televizyon gibi eşyaları kullanılmadığı zamanlarda açık bırakmak, bulaşık makinesini tam dolmadan çalıştırmak gibi birçok kullanım yöntemi, elektrik faturalarınızın yüksek gelmesine neden olabilir. Elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren elektronik aletler, çoğu zaman en fazla enerjiyi tüketen cihazlardır. Bu nedenle de bu noktada çamaşır makinelerinde uygulayabileceğiniz yararlı bir yöntem bulunuyor.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE KARBONAT EKLEMEK

Çamaşır makineleri, evlerde en sık kullanılan ve en çok elektrik tüketen cihazlar arasında yer alıyor. Çamaşır makinesinin içine 1 kaşık karbonat ekleyerek siz de daha düşük ısıda, daha hızlı ve daha temiz şekilde çamaşır yıkayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde örneğin 60 derecede ve daha uzun sürede yıkamanız gereken çamaşırları, 40 derecede ve daha kısa sürede yıkayabilirsiniz.

YUMUŞATICI YERİNE KARBONAT

Çamaşır yıkama işleminde karbonat kullanmak, çamaşır makinesinin sağladığı suyun pH düzeyini dengeler ve bu da çamaşırların daha temiz yıkanmasını sağlayabilir. Deterjanın yanında yumuşatıcı yerinde karbonat kullanabilirsiniz ve daha yumuşak kıyafetler için de 1 kaşık olan ölçüyü, yarım kaşık olarak deneyebilirsiniz. Ayrıca karbonatı, çamaşır makinesinde durulama programında da kullanabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri