Ehliyet alacakları kara kara düşündüren maliyet! 10 bin liranın üzerine çıktı

Otomobil veya farklı sınıflardaki araçları kullanmak için alınması gereken ehliyetin maliyeti dudak uçuklatıyor. Kurs, harç ve sınav bedelleri ile birlikte eğitim bedeli de hesaplandığında toplam maliyet 10 bin liranın üzerine çıkıyor. Bu durum da sürücü adaylarını kara kara düşündürüyor.

2023 yılı ile birlikte ehliyet bedeli de artacak. Birçok kalemde gerçekleşen yükselen fiyatlara sürücü belgesi de eklenecek. Özellikle B başta olmak üzere pek çok sınıftaki ehliyet çeşitlerinde artış olacak. En az 10 bin liralık bi maliyet sürücü adaylarını bekliyor. Peki ehliyet almak ne kadar? Detaylar haberimizde.


 


B sınıfı ehliyet ne kadar?

2022 yılında B sınıfı ehliyet almak isteyen sürücü adayları 130 lira olan sınav harcını ödedikten sonra eğer başarılı olursa 160 lira da direksiyon sınavı için ödeme gerçekleştiriyor. Kurs ücreti ise 7 bin 600 lira civarında. Ehliyet harcı için ödenmesi gereken 116 lira 90 kuruş olan ücret 2 bin 489 lira 77 kuruşa yükselecek. Toplam maliyet ise 10 bin liranın üzerinde olacak.


A sınıfı ehliyet ne kadar?

Yeni yılda, motosiklet sürmek için gereken A sınıfı ehliyetin harcı, 370 liradan 825 lira 87 kuruşa yükselecek. Zam gelmeden ehliyet almak isteyenler, Aralık ayında kurs kontenjanlarını doldurdu. Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor. Kurs ücretleri illere göre farklılık gösterebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri