Dr. Şeref Oğuz "kesin rakam" diyerek canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı

OVP’nin açıklanmasının sonrası asgari ücret zammı ile ilgili yeni tahminler de geldi. Dr. Şeref Oğuz 2025 yılında verilecek olan asgari ücreti açıkladı. İşte Oğuz'un bahsettiği zam oranı ve rakamlar...

2025 yılına kısa bir süre kala asgari ücret zammı için yeni tahminler gelmeye devam ediyor. 2025-2027 döneminde atılacak ekonomik adımları kapsayan Orta Vadeli Program geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Ekonomi yönetimi düzenlenen basın toplantısına katılımı sürdürürken, 2024 enflasyon hedefi de yeniden güncellenmiş oldu. Ekonomi Gazetesi yazarı Şeref Oğuz, yeni enflasyon tahminlerinden yola çıkarak asgari ücreti değerlendirdi.


2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?


Ekonomi Gazetesi yazarı Şeref Oğuz, Sözcü TV ekranlarında katıldığı bir canlı yayında Orta vadeli programın sonrasında yeni asgari ücret zammını açıkladı.

Hükümetin duyurduğu rakamlara göre yeni raporda daha önce yüzde 33 şeklinde açıklanan 2024 yıl sonra enflasyon hedefi yüzde 41.5 olarak revize edildi. Ayrıca enflasyonu hedefi yüzde 8.5 puan yükselmiş oldu.

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz da bu veriler üzerinden yola çıkarak asgari ücret zammı ile ilgili hesaplama yaptı. 2024 senesinde açıklanacak Enflasyonun Türkiye enflasyonu kıyısında olacağını ifade eden Şeref Oğuz, asgari ücrete yüzde 17.5 oranında zam beklendiğini açıkladı. Böylece yeni asgari ücretin 20.000 TL olacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti
Bakan Şimşek: Üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz
Dolar ve euro tırmanışı sürdürüyor! 6 Eylül 2024 Cuma dolar ve euro ne kadar oldu, kaç TL?

Ekonomi Haberleri