'Cumhuriyet'in 100. Yılında Türkiye'de Sigortanın 100 Yılı Belgeseli' yayınlandı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) sponsorluğunda hazırlanan "Cumhuriyet'in 100. Yılında Türkiye'de Sigortanın 100 Yılı Belgeseli" izleyicilerle buluştu.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, TSB sponsorluğunda, gazeteci Cüneyt Özdemir ve ekibi tarafından hazırlanan belgesel yayınlandı.

Sigorta sektörünün 1900'lü yıllardan bugüne geldiği durumun anlatıldığı belgeselde, sektöre hizmet etmiş duayen olarak görülen isimlerle yapılan söyleşiler ve sigortacılığa yönelik belgeler ekrana yansıtılıyor.

Belgeselde yer alan "Sigortacılık kavramı ne zamandan beri hayatımızda?", "Sigortacılığın geçmişten bu yana gelişimi nasıl şekillendi?", "Dünyadaki sigortacılıkla Türkiye'deki sigortacılık arasındaki farklar neler?" gibi sorular Türkiye'nin sigorta tarihinde önemli işlere imza atan isimler tarafından yanıtlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, Türkiye sigortacılık tarihinde yapılmış en kapsamlı projenin hayata geçmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Obalı, şunları kaydetti:

"Güvenli bir gelecek için olmazsa olmaz durumundaki sigortacılığın ülkemizdeki tarihi gelişimi ve önemini tanıklarının söylemleri ve belgelerle anlatarak tarihe önemli kayıt bırakma fikrini hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel yapılan bu güzel belgeselde Türkiye'nin gazeteci ve belgesel yapımcılarından Cüneyt Özdemir'in imzasını taşıması ayrıca bizleri mutlu etti. Ülkemizde sigortacılığın son 100 yılını ele alan bu değerli belgeselin sektör çalışanlarımıza, paydaşlarımıza ve sektörümüzde kariyer yapmak isteyen herkese önemli bir kaynak olacağına inanıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

TRT Spor'dan gündem olan görüntüye açıklama: 'ABD yayın kuruluşu kaynaklı'
Uluslararası mentorler ve yatırımcılar girişimciler için buluştu
İstanbul'da çocuğa cinsel istismar iddiasına gözaltı: Annenin şüphesi ortaya çıkardı

Ekonomi Haberleri