Çocuğu olan ailelere aylık 1.950 TL ödeme yapılacak! Devlet ödemesinden yararlanmak için ne yapmak gerekiyor?

Türkiye’de, Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Devam eden bu sosyal yardımlar kapsamında devlet, çocuklu ailelere her ay 1.900 TL ödeme gerçekleştiriyor. Kimler, bu ödemelerden nasıl yararlanabilir?

Türkiye’de sosyal devlet anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli ödenekler ile ödemeler yapılıyor. Vatandaşların bulundukları duruma ve ihtiyaç hallerine göre yapılan bu ödemeler arasında Aile Destek Programı kapsamında verilen destek ödemeleri de bulunuyor. Çocuklu ailelere verilen bu destekler sayesinde vatandaşlar, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Devlet tarafından çocuklu ailelere, çocuk sayısına göre ve ihtiyaç haline göre her ay ödeme yapılıyor. Ödemenin tutarı çocuk sayısına ve şartlara göre değişiklik gösterirken, kimi ailelere bu noktada aylık 1.900 TL ödeme yapılıyor. Vatandaşlar bu ödemelerden nasıl yararlanabileceğini araştırıyor. Peki Aile Destek Programı kapsamında sosyal yardım ödemelerinden kimler, nasıl yararlanabilir? İşte detaylar…

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SAĞLANAN ÖDEMELER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla sosyal yardım ödemeleri çeşitli kalemler altında ödenmeye devam ediyor. Bu kapsamda devreye alınan Aile Destek Programı kapsamında, bakanlığın sosyal yardımları ulaştırması için çeşitli şartların karşılanması gerekiyor. Bu özel şartları yerine getiremeyen aileler, söz konusu ödemelerden yararlanamıyor. Bu noktada da ailelere Aile Destek Programı kapsamında farklı imkanlar sağlanabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ

Aile Destek Programı kapsamında aranan tek kriter, ailenin gelir durumu. Geliri yetersiz bulunan ailelere, devlet her ay destek veriyor. Her ay yapılan bu ödemeler, ailelerin ihtiyaçlarını gidermesini sağlarken, aile birliklerinin de bozulmamasını amaçlıyor. Söz konusu Aile Destek Programı kapsamında kişi başı aylık ortalama gelir hesaplanıyor. Eğer kişi başı aylık ortalama gelir 450 TL ve altında ise ailelere toplamda 1.250 TL, 450 - 911 TL aralığındaysa 1.100 TL, 311 - 1.372 TL aralığında ise 950 TL ve 1.372 - 2.835 TL aralığında ise toplamda 850 TL aylık ödeme yapılıyor.

AYLIK 1.950 TL ÖDEME

Çocuklu ailelere ise bakanlık aynı program kapsamında ek olarak çocuk sayısına göre ödeme gerçekleştiriyor. 1-2 çocuklu ailelere ek 350 TL, 3 çocuklu ailelere ek 450 TL, 4 çocuklu ailelere ek 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu ailelere ise ek 650 TL ödeme yapılıyor. Böylece yapılan destek ödemeleri aylık 1.950 TL’ye kadar çıkabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri