Bitcoin (BTC) ne kadar? 15 Aralık Perşembe alış fiyatları ve kripto para borsası

Dünyanın en popüler kripto para birimi Bitcoin ile ilgili olarak yeni günde de araştırmalar devam ediyor. Son saatlerde düşüşte olan Bitcoin yeniden yükselişe geçti. Vatandaşlar ve yatırımcılar da son durumu öğrenmek adına sorgulamalarda bulunuyor. Peki, 1 Bitcoin ne kadar? 15 Aralık Perşembe alış fiyatları ve kripto para borsası haberimizde.

Aslında hayatımızda 15 seneye yakınbir süredir var olan ve son senelerde adeta patlama yapıan Bitcoin milyonlarca yatırımcının zaman zaman büyük zararlar elde ettiği bir seçenekti. Bitcoin, Satoshi Nakamoto adını kullanmış bilinmeyen bir kişi veya grup tarafından 2008'de icat edilmiş bir kripto paradır. 2009'da bir açık kaynak kodlu yazılım olarak piyasaya sürüldüğünde kullanılmaya başlandı. Bugün de halen en popüler para çeşitleri arasında bulunuyor. Türkiye'de de çok sayıda kişi son durumu öğrenerek bilgi sahibi olmak amacında. Peki, 1 Bitcoin ne kadar? 15 Aralık Perşembe alış fiyatları ve kripto para borsası haberimizde.



Bitcoin nedir?

İşlem kaydının tutulduğu, matematiksel problemlerin hesaplamalı çözümüyle yeni para birimlerinin üretildiği ve bir merkez bankasından bağımsız olarak çalışan bir tür dijital para birimi.


1 Bitcoin ne kadar?

15 Aralık 2022 Perşembe günü mevcut kurla birlikte 1 Bitcoin 17 bin 734 dolardır. Bu da 335 bin 47 liraya denk gelmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri